|

Kürkü bu defa erkekler giyecek

Kürklü kabanlar, deri pantolon ve ceketleri bu yıl erkekler giyecek. Kadife ise hala erkeklerin gözdesi. Modacı Hatice Gökçe, erkek giyiminde lacivert rengin öne çıkacağını, askeri kıyafetlerin ve hakinin bu sezon da dikkat çektiğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2014 Pazar
Güncelleme: 21:00 - 13/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Hatice Gökçe denilince akla erkek modası gelir. Bu alanda ülkemizde ve dünyada adını duyuran Gökçe’ye artık daha renkli, daha naif tarzda giyinen erkeklerin giyim kuşamını konuştuk. İşte erkek dünyasında giyim kuşam trendleri:


DERİ TAKIMLAR DİKKAT ÇEKİYOR

İster imitasyon ister gerçek olsun Kürklü kabanlar, ya da kürk kabanlar en stil sahibi erkeğin tercihi olacak. Hiç olmadı yakasının kenarındaki kürk ile göreceğimiz kabanlar erkeklerin tercih edeceği önemli bir parça. Hep ceketlerde deri vardı ama bu sezon pantolonlarda da deriyi göreceğiz. Ve her gardolapta var olacak bir parça olacak. Uzun bir sürede etkisini kaybetmeyecek bir parça olacak deri ceket ve pantolon. Bir de trençkot göreceğiz yine klasik kalıbı ile ancak bu sefer deriden yapılmışı seçkin havayı vurgulayacak. El örgüsü havası verilmiş kazaklar çok tercih edilecek. Kadife takımlar ya da ceketler yine şıklığa vurgu yapmak isteyen erkekler için vazgeçilmez bir parça olacak. Askeri desenlerin her türlü versiyonunu her giyim parçasında göreceğiz. T-shirtünden, pantolonuna, ceketten kazağa askeri kamuflaj desenler çok tercih edilecek. Beli yüksek pantolonlar yeniden hayatımıza giriyor. 3’lü takımlar ceket yelek ve pantolon yine klasik giyim merakı olanlar için tercih edilecek ve favori parçalar olacak. 


Çok katmanlı kıyafetler

Şarap rengi, yeşiller, lacivert kış için kullanılacak renkler. Sportif ve işlevsel görünümlü etkilerin hâkim olduğu bir görüntü sunuyor. Yumuşak örgüler çok katmanlı formlarla biçimleniyor. 


Mimari eğilimler ve teknoloji erkek giyimine yön veriyor

Mimari eğilimler modada trendleri belirleyen oldukça önemli bir etken. Bunun yanında teknolojideki yenilikler erkek modasını da etkiliyor. Yaratıcı sektörlerin inovatif davranışları ve sokak modası en hızlı biçimde erkek modasına yöne veren bir başka konu. Yaratıcı fikirler her zaman var erkek giyiminde, her zaman da olacak. Ayrıca yeniden tanımlanan giyim anlayışı da ve toplumsal cinsiyetteki değişimlerin de moda üzerinde etkisi bulunuyor.

#moda
#kıyafet
#hatice gökçe
9 yıl önce