|

Lezzeti kokusunda, sağlığı içinde saklı: Soğan

Kim ne derse desin soğanın lezzeti kokusunda, sağlığı ise içinde saklı. Birbirinden lezzetli ve pratik 30 soğanlı tarifin yer aldığı Soğan kitabı sofraların baş tacı soğanı herkese sevdirecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/01/2015 Pazar
Güncelleme: 17:06 - 10/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Kuru soğan yemeklerimizin vazgeçilmez lezzeti. Kokusu kimilerini rahatsız eder ama lezzeti ve faydaları o kadar çoktur ki yemekten kendimizi alamayız. Hem zaten kokusunu gidermek zor değil. Bir de kalabalık bir ortama girmeden önce yememeye özen gösterdik mi tamam. Soğanı bize daha çok sevdirecek bir kitap ‘Soğan’ Çekmece Yayınları tarafından çıktı. Buzdolabına veya herhangi bir metal üzerine yapıştırılabilen kitap soğan şeklinde ve içinde birbirinden lezzetli 30 soğanlı tarif yer alıyor. Soğanın çok sağlıklı bir yiyecek olduğunu bütün doktorlar söylüyor. Soğan, bazı kanser türlerine karşı korumada yardımcı olduğu düşünülen fito besleyiciler yani bitki kimyasalları da içeriyor. Lif, C vitamini ve folik asit kaynağı olan soğan kolesterolü de düşürüyor. Kışın soğanı bol yemekler hastalıklara karşı direncinizi artırır. Soğanın lezzeti kokusunda sağlığı içinde. Yemeyen bin pişman, bizden söylemesi. 


Soğan Izgara

Malzemeler: 20 adet küçük beyaz soğan, 8 adet defne yaprağı, 120 ml sızma zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiber.


Yapılışı: Soğanları bir tencere kaynar tuzlu suda beş dakika bekletin. Ardından süzerek iyice kurutun. Aralarına yarım defne yaprakları yerleştirerek dört adet şişe geçirin. Bir fırçayla bolca zeytinyağı sürüp tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumuşayıp iyice kızarıncaya kadar sık sık çevirerek yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin. Damak zevkinize göre biraz daha tuz ve karabiberle tatlandırıp biraz daha zeytinyağı gezdirin. Sıcak olarak ya da oda sıcaklığında servis yapın. Afiyet olsun.

#soğan
#ızgara
#yemek tarifi
9 yıl önce