|

Mecliste kavga var

Yıldız Teknik Üniversitesi hocalarından Tuncay Sevindik öğrencileriyle birlikte kurduğu Gamewog Oyun Stüdyosu'nda “Meclis Fighter” adlı yeni bir seçim oyunu geliştirdi. Oyunda dört siyasi lider vaatleri üzerinden yarışıyor. Sevindik, “Her oyuncu kendi siyasi liderini seçiyor ve onunla birlikte rakiplerini devirmenin hazzını yaşıyor” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 19:45 - 9/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Seçim arefesine girdiğimiz şu günlerde her siyasi parti lideri her gün bir ilde çıktığı meydanlarda halka vaatlerini anlatıyor ve oy istiyor. Aynı siyasi çalışmalar milletvekili adaylarının yaptığı ev, sokak, mahalle gezilerinde de devam ediyor. Seçim aracından yükselen şarkılar, billboardlardaki reklam afişleri, TV programlarındaki tartışmalar tam gaz devam ediyor. Ama asıl siyasi yarış bir başka alemde yaşanıyor. Hem de oldukça eğlenceli... Yıldız Teknik Üniversitesi hocalarından Tuncay Sevindik öğrencileriyle birlikte kurduğu Gamewog Oyun Stüdyosu'nda "Meclis Fighter” adlı yeni bir oyun geliştirdi. Geçtiğimiz hafta Google Playstore, Apple Store ve Facebook'ta yayınlanan ''Meclis Fighter" oyunu seçmenleri hem liderleriyle bir yarışmaya sokuyor hem de eğlendiriyor. Üstelik buradaki seçimde kazanan lider 7 Haziran'dan üç gün önce belirlenecek ve sahibi de tablet bilgisayar sahibi olacak.



SEÇMEN STRES ATSIN


Meclis Fighter oyununun sadece eğlence amaçlı olduğunu dile getiren Sevindik, “Oyunu oynayacak olanlar müsterih olsun herkes oyunda yeteneği kadar başarılı olacaktır. Her lider için aynı oranda güç katkısı yapıldı. Puan tabloları ile Gandi'nin mi Profesör'ün mü, Reyiz'in mi yoksa Sılho'nun mu seveni çok onu göreceğiz. Bu oyun aslında seçmenlerin ya da oyun severlerin psikolojik olarak rahatlayabilecekleri bir platform. Oyunla birlikte seçmen rakip lideri yenerek bir taraftan stres atarken bir diğer taraftan da rakiplerini devirmenin hazzını yaşayacak. Ancak 4 Haziran akşamı bu yarışın sanal alemdeki tek bir galibi olacak. En yüksek puana ulaşan oyuncuya KAWAİ Marka tablet bilgisayar hediye edilecek” diyor.





VAATLER SIRALANIYOR


Oyun yapay zekâ ile programlanmış ve dört farklı siyasi liderin mücadele etmesi üzerine hazırlanmış. Dört farklı siyasi lideri temsil eden oyuncuların isimleri ise Profesör, Gandhi, Reyiz ve Sılho. Meclis meydanında liderlerin karşılıklı dövüş tekniğiyle karşılaştığı oyunda, hamlede bulunan siyasi parti liderinin vaatleri sıralanıyor. Tek kişilik oynanan oyunda galip gelen Google Playstore'da puanını üst sıralara taşıyor. Özel hareketler bölümünde ise her liderin kendine özel hareketleri tuş takımları ile tanımlanmış. Oyun, rakibi sersemletici hamleler üzerine kurulması ve kan ya da daha farklı şiddet unsurlarını barındırmaması yönüyle de dikkat çekiyor. Zaten Sevindik'e göre siyasi kavga olacaksa bu da mecliste değil sadece sanal alemde olmalı.



Malkaçoğlu'yla yola çıktı


Tuncay Sevindik oyun stüdyosunda ilk popüler oyunlarının “Osmanlı Tokadı: Malkaçoğlu'' olduğunu söylüyor. Bu seçmen oyununun da kısa sürede ilgi gördüğünü söyleyen Sevindik, “İlk kez Türk siyasi liderleri bir oyunda yer alıyor” diye hatırlatıyor. Sevindik,“Oyunun açılışında dört liderin el ele görüntüsü, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu simgeleyen bir söğüt ağacı teması ve ardından verilen 'kavga etsek de tartışsak da Büyük Türkiye 2023 İçin El Ele' mesajını öne çıkarıyoruz “ diyor.



Yeni bacasız sanayi: oyun sektörü


Tuncay Sevindik, “2014 yılında oyun sektörünün hacmi tüm dünyada 90 milyar dolar civarında seyretti. Türkiye'de ise bu oran yaklaşık 2 milyar dolar. Türkiye'de aktif 30 milyon oyun oynayan kullanıcı varken yaklaşık 15 milyon civarında kullanıcı da oyun için harcama yapıyor. Bugün karşımıza oyun yazılımlarını rahatlıkla kullanabilen çocuklar çıkıyor. Bacasız sanayi olarak oyun sektörü ciddi manada değer verilmesi gereken bir alan” diyor.



Dünya liderleri 'Pomen'de


Tuncay Sevindik seçim oyunlarının devamının geleceğini söylüyor ve ekliyor:“Bizim için milat olacak bir tarih varsa o da 1 Haziran'da tüm dünyada kitleler oluşturacak olan oyunumuz “POMEN”. Oyun stüdyomuzun en önemli kilometre taşı olacak POMEN, dünyanın her yerinden oyuncuların eş zamanlı olarak sisteme dâhil olmasıyla oynanabilecek." Oyunda Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu dünya liderleri yer alıyor. Oyunla ilgili Sevindik şunları anlatıyor: " Oyuncu istediği rakibi seçerek oyuna başlıyor. Her bir karakterlerin özel güçleri bulunuyor. Kiminde özel güç büyü iken kiminde bir dua olabiliyor. Oyunu zevkli kılan ise aynı anda yüzbinlerce kişinin aynı platformda eşleşmeleri ve aldıkları puana göre üst segment oyuncu olmaları.” Sevindik Türkiye'yi temsil eden lider karakterin üç kıta ve dünyanın her yerinden oyuncular tarafından seçileceğini öngördüklerini söylüyor. Sevindik, "POMEN, sessiz kalmış, bastırılmış Ortadoğu'nun kendini motivasyonel anlamda ifade edebileceği en güçlü enstrümanlardan biri olarak 1 Haziran 2015'de oyun sahnesinde yerini alacak” ifadelerinde bulunuyor.





#Meclis Fighter
#Profesör
#Gandhi
#Reyiz
9 yıl önce