|

Müzisyenleri piyanoda buluşturan festival

Uluslararası Piyano Festivali, bu yıl Gürer Aykal’ın sanat yönetmenliğinde 15. kez düzenleniyor. Festival, adını piyanodan alıyor ama sadece klasik müzisyenleri değil farklı ekollerden gelen müzisyenleri de bir araya getiriyor.

Yeni Şafak
04:00 - 16/11/2014 Pazar
Güncelleme: 18:31 - 15/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gürer Aykal’ın sanat yönetmenliğinde, Seren Akyoldaş’ın koordinatörlüğünde bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası Piyano Festivali, klasik müziğin duayenlerini bir araya getiriyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzelediği programda ilk göze çarpan isimler, Evren Kutlay, Christian Zacharias, Tord Gustavsen, Andrea Portera, İndila, Hüseyin Sermet, Eliane Elias, Gülru Ensari ve Herbert Schuch, Giovanni Nesi, Orhun Orhon, Fahir Atakoğlu, Ara Dinkjian ve The 5 Browns oluyor. Festivale sadece piyanistler gelmiyor. İndila gibi, Ara Dinkjian gibi farklı ekollerden sanatçılar da yer alıyor. Bu da festivale ayrı bir renk ve heyecan katıyor. 

GENÇ YILDIZ KEŞİFLERİ

Bu sene festivalide önemli bir gelenek yaşamaya devam ediyor. On yedi yaş altı genç ve yetenekli piyanistler, yarın akşam “Kâmuran Gündemir Anısına: Genç Yıldızlar Konseri”nde klasik müzik izleyicisiyle buluşuyor. 22 Kasım ise Fiesoleli müzisyenlerin bir araya getiren özel bir gün. Scuola di Musica di Fiesole’de kompozisyon bölüm başkanlığı yapan besteci Andrea Portera, 15.Uluslararası Antalya Piyano Festivali için “MERA” isimli özel bir eser besteledi.  Akdeniz arketiplerini anlatan bu özel eserin dünya prömiyerinde, eserin KeKeÇa bölümleri arasında seyircilerle interaktif beden perküsyonu çalışması yapılacak.

On parmakta on marifet

On parmağında on marifet olan müzisyenlerden Eliane Elias, hem piyanist, hem şarkıcı, hem aranjör, hem besteci, hem de bir söz yazarı. Müziğinde kendine Brezilya’dan aldığı müzikal kökleri, dokunaklı sesi ve etkileyici doğaçlama yeteneğiyle birleştireceği konseriyle, Eliane Elias 22 Kasım’da  Antalyalı müzikseverler ile buluşacak.Konser saat 21’de  AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleşecek.
#Gürer Aykal
#uluslararası piyano festivali
#seren akyoldaş
9 yıl önce