|

Osmanlı'nın ihtişamı Ortadoğu'da​

Dizilerin de etkisiyle artık yurtdışında özellikle de Ortadoğu’da evler Türk usulü mobilyalarla dekore ediliyor. Sırbistan’dan sonra şimdi de Dubai’de yeni bir şube açtıklarını söyleyen Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, Osmanlı tarzı varaklı klasik mobilyaların büyük ilgi gördüğünü belirtiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 5/04/2015 Pazar
Güncelleme: 14:44 - 6/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Düğün sezonu yaklaşıyor. Evlenecek çiftler bugünlerde harıl harıl mobilyacıları ya dükkan dükkan ya da internet üzerinden dolaşıyor. Genç çiftlerin alışverişlerinde yardımcı olabileceği düşüncesiyle 2015 yılı dekorasyon trendlerini konuştuk. Dünyada ve ülkemizde en çok hangi tarz mobilyaların bu sene öne çıktığına göz attık. Bu sene tamamen organik renkler moda. Ahşap tonları, yeşiller, beyaz ferahlığı, su saydamlığı, gökyüzü mavisi, bulut grisi gibi tonlar ön plana çıkıyor. Nerede doğal malzemeler, doğal tablolar, halı, perde ve örtüler varsa evinize taşıyabilirsiniz. Bir de bunlara eşlik eden altın ve gümüş tasarımlar var. 32 farklı ülkeye mobilya ihraç eden Asorti Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, yurtdışında klasik mobilyaların büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Elbette bunda Türk dizilerindeki o muhteşem dekorlu evlerinin de katkısı var.



Afrikalının tercihi varaklı

* Bu bölgenin insanları daha çok altın varaklı, oymalı mobilyaları tercih ediyorlar.


* Fakat son zamanlarda Ortadoğu insanı da modern mobilyalara da ilgi duyuyor.


* İhtişamlı klasik mobilyalara sempatisi olan bu bölge insanları Osmanlı tarzı mobilyaları seviyorlar. Özellikle ev dekorasyonunda Osmanlı motifleri halen en fazla tercih edilen unsurlar arasında.


* Afrika ülkelerinin tercihi daha çok koyu renkli ve altın varaklı mobilyaları tercih ediyorlar. Ayrıca Afrika ülkeleri çok sıcak olduğundan salon takımlarında en fazla tercih edilen faktör, terletmeyen pamuklu kumaşlar. Ayrıca Afrika insanı büyük desenli ürünleri daha fazla tercih ediyor.


* Avrupa ülkeleri oymasız sade tasarımları beğeniyor. Kumaşlarda parlak ve sawaroski taş tutkunular. Özellikle koltuk takımlarındaki kapitone düğmelerini mutlaka taşlı tercih ediyor.



Renkler ve ahşap ön planda


* Bu sene organik renkler


ön plana çıkıyor.


* Ahşap tonları, yeşil,


beyaz, mavi ve gri gibi


renkler dikkat çekiyor.


* Mobilyalarda ağırlıklı olarak


ahşap malzemeler kullanılıyor.


* Ev dekorasyonunda kuş, zebra,


baykuş gibi hayvan desenlerine


sıkça yer veriliyor.


* Halı, perde gibi kumaşlarda


renkli desenler tercih ediliyor.



Diziler ev dekoruna yön veriyor


Son yıllarda dünyaya açılan Türk dizileri sayesinde Türk mobilyaları da pek çok ülkede büyük ilgi görüyor. Varaklı aynalar, gümüşi renkli klasik mobilyalar yurt dışında en çok satılan mobilyalar. Yine Anadolu'daki ev dekorasyonunda da bu dizilerdeki mobilyalar öne çıkıyor.



#mobilya
#türk dizileri
#Türk mobilyaları
9 yıl önce