|

Ovalı Konya Mutfağı ile İstanbul’da Konya usulü kahvaltı

Konya Mutfağı denildiğinde ilk akla gelen ve Konya Mutfak kültürünü İstanbul da 7 şubede Ovalı Konya Mutfağı, misafirlerini özel tatlarla ağırlıyor. Konya yöre mutfağının adı geçtiğinde akla ilk olarak etli Ekmek, Peynirli Pide ve Fırın Kebabı, Bamya Çorbası, Tirit Kebabı, Sacarası Tatlısı, Çömlek Kebabı, Konya Mantısı geliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 8/02/2015 Pazar
Güncelleme: 17:34 - 7/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Özellikle İnce açılmış bir hamurla hazırlanmış çıtır çıtır bir etli ekmek ve taş fırında pişirilmiş kebap için, işin ehli ustaların bulunduğu mutfak Ovalı. Damakta bırakan özel tat da, kıyma harcı kuzu eti dana etinden oluşuyor. Dana eti, yağ oranının dengelenmesi için konuluyor. Konya unuyla hazırlanan hamur elle açılıyor. 


Etli ekmeğin boyu istenilen boyutta yapılabiliyor. Etli ekmeğin, üzerinde Konya’nın taze bez tulum peynirinin konulmasıyla oluşan Mevlana adlı sunumu da var. Peynir severler için güzel bir tat. Konya lezzetlerinin mekânı Ovalı; gün boyu Konya Usulü Köy Kahvaltı servisiyle de oldukça iddialı.


ORGANİK MUTFAK 

Konya Yöresinde yaygın olarak kahvaltıda sunulan peynirli, kıymalı, patatesli Sıkma Böreği, Güveçte Sündürme ( Konya Peynirinin güveç kabına konularak fırına verilmesi ile oluşan muhteşem lezzet)  Konya Beyaz Kiraz Reçeli, Konya’dan gelen Çilek Reçeli, Ceviz Reçeli gibi mevsim reçelleri dahil özel lezzetler ile 40 çeşit ürün servis ediliyor.  Tüm kahvaltı ürünlerinde katkı maddesinin olmaması dikkat çekiyor. Özellikle deriye basılarak hazırlanan Divle Peyniri, diğer kahvaltılarda bulamayacağınız Konya’ya ait çok özel peynir. Divle Peyniri, Rokfor Peynirinin atası olarak biliniyor. Uluslar arası gurmeler tarafından dünyanın en lezzetli tulum peyniri olarak gösteriliyor. Adını Konya - Ayrancı – Üçharmancı’nın güneyinde bulunan DİVLE OBRUĞU denilen mağaradan alıyor. En önemli özelliği katkısız ve organik olması. Ovalı her yıl Divle Peynirini yöre halkına özel olarak ürettiriyor. 


ÇOCUKLAR UNUTULMADI 

Üstelik bu özel lezzetleri sevdiklerinizle paylaşabilmeniz için perakende satışı da bulunuyor. Aileniz ve dostlarınız ile gönül rahatlığı ile gideceğiniz lezzet durağınız olan Ovalı Konya Mutfağı; Başakşehir/İkitelli, K.Çekmece/Sefaköy, Beylikdüzü/Beykent ve Marmarapark AVM, Kartal, Ümraniye ve Ataşehir şubelerinde ücretsiz otopark&vale hizmeti, wireless Internet bağlantısı hizmeti veriyor. Sosyal Medyayı aktif kullanan Ovalı, her hafta sürpriz bir anda, sosyal medyada yer bildiriminde bulunup, fotoğraf paylaşımları, beğeni ve yorum paylaşan takipçilerine yemek hediye ediyor. Konya Mutfağının geleneksel tatları ile çocuklara özel Oyuncak Hediyeli Çocuk Menüleri menüleri bulunuyor. Böylelikle çocuklar fast food kültüründen farklı, geleneksel Konya Mutfağı lezzetlerini tadıyorlar. Bu lezzetleri hazırlarken kullandıkları Besileri Konya’dan özel besi üreticilerinden temin ediliyor, helal kesim uygulanan etler kasap ustaları tarafından günlük olarak işleniyor. Pidelerde kullanılan Un, Peynir ve Tereyağı da Konya’ dan. Bu nedenle gelen konuklar Konya'daki gibi lezzeti bulduklarını ifade ediyor.

#ovalı
#konya mutfağı
#etli ekmek
9 yıl önce