|

Peygamberimizin yolu aşktır

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki Kutlu Doğum Haftası teması “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı.” Bu program kapsamında birçok ilde konser verecek olan Azeri asıllı ünlü sanatçı Sami Yusuf, Kocaeli'deydi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2015 الأحد
Güncelleme: 20:02 - 18/04/2015 السبت
Yeni Şafak

Seka Park alanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımıyla karşılanan sanatçı, dünyanın dört bir yanından gelerek Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı öğrencilerin yoğun ilgisine mazhar oldu. Ünlü müzisyen, “İstanbul'a daha çok önem veriyor” gibi göründükleri için artık Türkiye'nin diğer şehirlerine yöneldiklerini, Gaziantep, Sivas, Erzurum, İzmir, Şanlıurfa gibi şehirlerde de konser vermeye devam edeceğini söyledi.



SEVMEYİ ONDAN ÖĞRENDİK


Türkiye'yi evi gibi sevdiğini ve insanlara hüsn-ü zan beslediğini söyleyen Yusuf, kendisine de insanların bu hissi beslenmesini umduğunu ifade ediyor. Peygamber Efendimizin insan-ı kâmil olduğunu, her şeyin O'nda kendini en iyi şekilde gösterdiğini anlatan sanatçı, “Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hazreti Muhammed'in yolu aşk, başka bir şey değil” diyor. Yusuf, Peygamber Efendimiz gibi insanları sevmeyi ve insanlara karşı toleranslı olmayı hayatını merkezine koymuş.



ŞARKI SÖYLEMEK ENSTRÜMAN ÇALMAK GİBİ


Şarkı söylemek benim için bir enstrüman çalmak gibi diyen Sami Yusuf, hangi tarz müzikler sevdiğini de “Özellikle bir sanatçıya karşı ilgim yok ama genel olarak Türk müziğini ve Azeri müziğini seviyorum. Buraya gelirken yolda hep Türkçe müzikler dinledik” sözleriyle anlatıyor.



FİLM MÜZİKLERİ YAPIYOR


Yeni albümü raflarda yerini alan Yusuf, “Salaam, Al-Mu'allim daha çok pop tarzına yakındı. Yeni albüm Sufi tarzında geleneksel bir albüm oldu. Yaşım ilerledikçe geleneksel şeylere daha çok önem veriyorum.” sözleriyle albümünün içeriğini anlatıyor. Ayrıca sanatçının; optik biliminin kurucusu olarak tanının Fizikçi İbn-i Heysem'i anlatan bir filmin, İran'da çekilen “Muhammed” isimli bir filmin ve 3 tane de Hollywood filminin müziklerini yaptığını da öğreniyoruz.



Suriye'de yaşananlar utanç verici


Gelen bir soru üzerine Suriye'de yaşananlara da değinen ünlü sanatçı “Ben Birleşmiş Milletlerin global elçisiyim, bu konuda çalışmalarımı sürdürüyorum. Ürdün'deki Suriye kamplarına gittim, oraları ziyaret ettim. Gerçekten utanç verici bir durum bu dünyada yaşananlar. Onlara destek olmak için 'Sessiz Kelimeler' adında bir şarkı yazdım. Suriye'de aslında bir sürü kirli el var, orada çok karışık bir durum var. Bir an önce çözülmesi lazım” diyor.




#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Sami Yusuf
#Kutlu Doğum Haftası
٪d سنوات قبل