|

Pideyi yeniden yorumladı

Her geçen gün kadınların gıda sektöründeki oranı giderek artıyor. Kuşkusuz gıda işinde kadınların yeri fark ediliyor. Ancak onların da sektörden öğrendikleri çok şey var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2015 Pazar
Güncelleme: 21:44 - 11/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

PDC Pideci markasını hayata geçiren ve bu sektördeki yerini ispatlayan Gülben Şınık, gelişmekte olan ekonomiler için kadınların iş yaşamına katılımının hayati önem taşıdığını söylüyor. Kadınların güçlü önsezileri, kolay iletişim kurmaları ve sorumluluk duygularının sektöre büyük avantaj sağladığının altını çizen Şınık, pide konusunda da iddialarını ortaya koyuyor ve "Biz PDC Pideci olarak kalorili yiyecek grubu içerisinde yer alan pideyi yeniden yorumladık ve diyet yapanların da tüketebileceği bir yiyecek haline getirdik. Şöyle ki hamurunda kepek un kul-landığımız pideleri, çeşitli sebzelerle bir araya getirdik" diyor.



DENEYİM KAZANDIM


Gıda sektörü çok yönlü bir iş sahası. Her ne kadar daha önceleri aktif olarak iş yaşamının içinde var olsa da Şınık gıda sektörüne yatırım yapan ve bu alanda girişimci rol üstlenen bir kadın olarak birçok açıdan deneyim kazanmış. Gıda sektörünün getirilerini tartışılmaz buluyor. Gıda sektörü, maddelerinin imalatından tutun da soğuk zincirin önemi, gıdaların kullanım esasları, hijyenin önemi, maliyet hesapları, satın almanın önemi, sektördeki rekabetle baş edebilme yöntemleri, menü hazırlamanın ön koşulları ve püf noktaları, insan idaresi, nakit akışı idaresi, yatırım fizibilite hesapları gibi birçok konuda bilgi sahibi olmasını da sağlamış.



KADINLAR İTİBARA ÖNEM VERİYORLAR


“Bizim hitap ettiğimiz kesim, eğitim düzeyi yüksek, bilinçli beslenen ve farkındalığı yüksek insanlar. Yani diyet ürünlerine, sağlıklı ürünlere çok önem veren insanlar” diyen Şınık, zaten yıllarca kendisi de bu anlayış içerisinde çocuklarını beslemiş bir anne. Şubelerde kişiye özel ve anlık sipariş alınıyor. Kesinlikle dondurulmuş ürün sunulmuyor. Şınık, kadınların kardan çok


itibara önem vermeleri ve risk alma konusunda daha temkinli olmalarından dolayı sektörde öne çıktıklarını kaydediyor.


#pdc Pideci
#Gıda sektörü
#Gülben Şınık
9 yıl önce