|

Pilavı baş tacı yaptılar

Araba pilavını ataları sayan Cihan Balkan ve Mehmet Akpolat tarafından açılan I Love Pilav, sofraların vazgeçilmezi pilavı baş tacı yapıyor.

Aysel Yaşa
00:00 - 24/08/2014 Pazar
Güncelleme: 18:51 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Pilavı baş tacı yaptılar
Pilavı baş tacı yaptılar

Dışarıda pilav denince akla hemen Unkapanı''nda bulunan araba pilavcıları gelir. Önünde uzun kuyruklar oluşan bu pilavcılara uğramayan İstanbullu yoktur. Pilavı da her nedense çok leziz gelir hepimize. Şimdi artık araba pilavcısına rakip yeni bir pilavcı doğdu. I Love Pilav, atası araba pilavından bir tık ötede.

Alternatif çok

Gayet şık tasarlanmış yedi ayrı şubesiyle İstanbul''un Anadolu yakasında hizmet veriyor, şimdilik! Şimdilik diyorum çünkü bu leziz pilavların yakın bir tarihte Avrupa yakasına da taşınması konuşuluyor. Biz Maltepe''deki şubeye konuk oluyoruz. Çeşit çeşit pilavlar vitrinde ilk önce gözünüzü doyuruyor, ardından da midenizi. Mengen, patlıcanlı, tandırlı, perde, maklube, kavurmalı, safranlı I Love Pilav, Özbek, sebzeli, dible, nohutlu gibi pilav çeşitlerinden birini seçip yanına da bir ayran açtınız mı, öğlen yemeğiniz hazır.

Mutfak atölyeleri var

I Love Pilav''ın sahipleri lezzetin tek bir kaynaktan çıkmasını istedikleri için Dudullu İmes''te I Love Pilav Mutfak Atölyesi''ni kurmuşlar. Her şubede aynı lezzette pilavın sunulduğu marka, şimdilik sadece Anadolu yakasında hizmet verebiliyor. Atölyede günde 2 kez pişirilen pilavlar, tüm şubelere dağıtılıyor.

Burada toplamda on dört kişi çalışıyor. 6 kişilik küçük mutfak ekibinde ise markanın sahipleri hayalleriyle oynuyorlar, yeni pilav çeşitleri için canla başla çalışıyorlar. Pilavlar, kalp şeklinde kalıplarla servis ediliyor. Lezzetin sırrı ise Manyas''tan alınan pirinç, Vakfıkebir''den getirtilen tereyağı ve dananın kaval kemiğinden elde edilen et suyunda gizli. Pilavlarda asla bulyon kullanılmıyor. Akpolat ''Ben organik kelimesini sevmiyorum, eskiden doğal vardı. Bizim kullandığımız tüm malzemeler işte o eskilerde olduğu gibi ''doğal''' diye de belirtiyor. I Love Pilav''da servis edilen tüm ürünler patentli.

MEKANDA 27 ÇEŞİT PİLAV BULUNUYOR

I Love Pilav, 2 arkadaşın hobi olarak bir mekan açalım düşüncesinden doğmuş. Ardından iyi bir şeyler yedirelim gelenlere, pişirdiklerimizi biz de rahatça yiyelim derken marka doğmuş bile. Este Yapı''nın kurucusu Cihan Balkan ile ilaç sektöründe yıllarca profesyonel olarak çalışmış olan Mehmet Akpolat, pilav aşkını markaya dönüştürerek I Love Pilav''ın temellerini attı. Akpolat ''Bana kalırsa pilav yıllardır haksızlığa uğramış bir yemeğimizdir. Hep kurtarıcı olarak görülmüş ama sofrada baş tacı edilmemiştir. Biz bunun yerini değiştirdik, pilavı marka yapma amacıyla yola çıktık. Pilavı baş tacı yapıyoruz'' diyor.

10 yıl önce