|

Saray yavrusunda yemek var

Adını saray yavrusu diye bilinen Osmanlı kasırlarından alan Sultan Kasr-ı, Sultangazi ilçesi sınırlarında hizmet veriyor. İslami tarzda düğün yapmak, ürün lansmanı, kokteyl düzenlemek isteyenlerin ilk tercihi olan mekan şirket yemekleri ve kahvaltılarının da ilk adresi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2015 Pazar
Güncelleme: 17:24 - 21/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

slami usullere uygun bir düğün yapmak isteyenlerin ilk durağı ya belediye tesisleri oluyor ya da oteller. Buna gücü yetmeyenler ise dernek ve vakıfların sunduğu yerlerde düğünlerini gerçekleştiriyor. Malum düğün sezonu yaklaştı, hatta geldi. Şimdiden birçok salon rezervasyonlarını tamamladı. Biz de bu hafta sizleri hem gönül rahatlığıyla düğün organize edebileceğiniz hem de iş yemekleri, kahvaltılar, ürün lansmanları düzenleyebileceğiniz bir mekana götürüyoruz. Burası, Sultangazi ilçesi sınırlarında yer alan Sultan Kasr-ı. Adını saray yavrusu diye bilinen Osmanlı kasırlarından alıyor. 1200 kişilik Sultan Kasr-ı, şirket bazında Türkiye'de hizmet veren ilk ve tek İslami tarzda bir düğün salonu.



İŞLETMECİLİĞİN ÜÇ KURALI


“Orta ve üst geliri olan insanlar otelde ve sosyal tesislerde düğün yapıyor ama biraz daha kısıtlı geliri olanlar bu yerlerde düğün yapamıyor. Biz her kesime hitap ediyoruz çünkü her kesimi hedefledik. Hizmet A sınıfı fiyat B sınıfı” diyor mekanın sahibi Mehmet Aydın. Muhafazakâr kesim düğünlerini düzenlerken sıkıntı çekiyor. Birkaç alternatiften başka seçeneği maalesef yok. Sultan Kasr-ı açılalı henüz bir yıl bile olmadı. Sultan Kasr-ı'na bu kadar kısa sürede gösterilen ilgi aslında bu tarz işletmelere olan ihtiyacın boyutlarını da gözler önüne seriyor. Aydın, 45 yıllık işletme deneyimini buraya taşıyor. Sultan Kas-ı'nın her detayıyla birebir ilgilenen Aydın, “Görsellik tek başına hiçbir şey ifade etmez. Hizmet tek başına hiçbir şey ifade etmez. Yemeğin lezzeti tek başına hiçbir şey ifade etmez” diyor. Olacaksa üçü de tam olmalı.



OSMANLI'NIN İHTİŞAMI


Osmanlı saraylarından ilham alınarak tasarlanmış salonlarıyla ve üstün kalite hizmet anlayışıyla Sultan Kasr-ı Osmanlı Salonu ve İstanbul Salonu olarak ikiye ayrılıyor. Salonun dört köşesinde kullanılan altın varaklı işlemeler sizi Osmanlı'nın ihtişamını yaşatıyor. Ramazan'da verilen iftar yemekleri de öyle. Bu yılın Ramazan menüsü şimdiden hazırlanmış. Aydın'a menüde neler var diye sorduğumuzda iştahımız kabarıyor, okurken muhtemelen sizin de iştahınız artacak. Ramazan'da fix menü uygulanıyor ama içeriği istediğiniz ölçüde değiştirme şansınız var. Zeytin yağlılar, buraya özgü sultan köftesi, çiğ köfteler, kuzu tandır, tavuk pirzola, Sultan pilavı menünün öne çıkanları. Şirket yemekleri ve kahvaltılı toplantılar için ise Sultan Kasr-ı size sofistike bir mutfak deneyimi yaşatıyor.


#Osmanlı
#mutfak
#yemek
9 yıl önce