|

Şiirde mazlumların sesleri yükselecek

Dünyanın dört bir yanından 30 şairin katılacağı 3.Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin bu yılki konsepti mazlumların sesini tüm dünyaya duyurmak.Festivalin onur konuğu ise Nuri Pakdil.

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 17:49 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul bu yıl baharı uluslararası şiir festivaliyle karşılıyor.3.Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivalin konsepti mazlum coğrafyası üzerine kurulu.5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin  ev sahipliğini Sultanbeyli Belediyesi üstleniyor. Adını, dünyada sadece İstanbul’un Sultanbeyli ilçesi sınırları içerisindeki Aydos Ormanları’nda yetişen “İstanbulensis” çiçeğinden alan III. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’ne yerli ve yabancı 30 şair katılacak. Festivalin onur konuğu ise Nuri Pakdil olacak.


10 ÜLKEDEN ŞAİR 

Açılış 5 Mart akşamı saat 19.00’da Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde sanatçı Orhan Hakalmaz’ın vereceği konserle yapılacak. Hakalmaz, konserde farklı ülkelerden türküler seslendirecek.  Festivalin kapanışını ise Uğur Işılak yapacak. Bu yıl 10 ülkeden şairlerin katılacağı festivalde İstanbul’un farklı noktalarında şiirler okunacak. Sözün ustaları şiirleriyle mazlum coğrafyada uygulanan zulme direnecekler. 


ŞAİRLER OKULLARDA

Şiir festivali her yıl olduğu gibi bu sene de okullarda öğrencilerle buluşacak. Farklı ülkelerden gelen şairler Sultanbeyli’de 8 okulla biraraya gelecek.Festivalde  Haydar Ergülen, Dilek Kartal, Mahmut Avcı, Ali Emre, Adnan Özer, Suavi Kemal Yazgıç, Yusuf Özkan Özburun, Kadir Ünal, Kamran Mir Hazar (Afganistan), Nurala Göktürk (Doğu Türkistan), Nisan Rabee (Suriye), Cemalettin Latic (Bosna Hersek), Zafer Acar, Sıddık Ertaş, Yunus Emre Altuntaş, Ercan Yılmaz, Seyran Süleyman, Ali Emre, Emel Özkan, Mustafa Uçurum, Hüseyin Karaca, Celal Fedai, Sıtkı Caney, Mustafa Muharrem, Ercan Yılmaz, Hanan Awwad (Filistin), Mehmet Haşim (Irak), Ashur Etwebi (Libya), Nurullah Genç, Selçuk Küpçük, Arif Dülger, Mustafa Uçurum, Tacettin Şimşek, Yahya Kurtkaya, Atıf Bedir, Ulaş Konuk, Seyran Süleyman (Kırım), Ahmad Shahawy (Mısır) ve Zeynel Beksac (Kosova) şiirlerini okuyacak.

#şiir
#şair
#İstanbulensis Şiir Festivali
9 yıl önce