|

Sucuk tencereye girerse

Kahvaltıların baş tacı sucuk ve pastırmayı nerelerde tükettiğimizi öğrenmeye çalışırken tencere yemeklerine de ayrı bir lezzet kattıklarını öğrendik. Sucuğu tavadan, mangaldan alıp tencereye soktuk.

Harun Karaburç
00:00 - 17/08/2014 Pazar
Güncelleme: 20:03 - 16/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Sucuk tencereye girerse
Sucuk tencereye girerse

ucuk ve pastırma, kahvaltının olmazsa olmazıdır. Üstüne kırılan birkaç yumurta ise onun lezzetine lezzet katar. Bu hemen hemen herkesin sofrasını şenlendiren ikililerdendir. Domatesli pilavla turşu gibi… Hele sokak aralarında rastladığımız sucuk ekmekçi ağabeyler… Orada yediğimiz sucuğun lezzetini başka hiçbir yerde bulamayız. Tüm dünyada severek tüketilen et ürünlerinden biri olan sucuk ve pastırma yemeklerde de farklı bir lezzet olarak kullanılmasıyla dikkat çekiyor.

NEREDEN ALMALI

Sucuk ve pastırmayla börekler, fırın makarna, mantar güveç, kuru fasülye gibi çok çeşitli yemekler yapılabiliyor. Ancak et ürünlerinizi aldığınız yer çok önemli. Tanıdığınız, güvendiğiniz bir kasaptan veya kalitesinden emin olduğunuz itibarlı bir markadan almanız gerekiyor. Ne yazık ki sağlık şakaya gelmiyor. Mutfakta sevdiklerinize farklı lezzetler sunmak istiyorsanız sucuğu

ızgaradan alıp tencereye sokabilirsiniz.

DÜNYA MUTFAĞINDAN

Geçtiğimiz günlerde Namet, ''Hakiki Lezzetlerle Namet Mutfak''ta workshop''ını birçok katılımcıyla birlikte gerçekleştirdi. Mutfak Sanatları Akademisi''nde gerçekleşen etkinlikte katılımcılara farklı ve yenilikçi tarifler sunuldu. Biz de size sucuk ve pastırmayla yapılan yeni lezzetler sunabilmek için MSA''nın şefleri ile birlikte mutfağa girdik. Geleneksel lezzetin dışında yepyeni tarifler ve tariflerin püf noktalarını öğrendik.

LEZZETLİ VE PRATİK

Pesto soslu ''Mozzarella Peynirine Sarılı Pastırma'', ''Sucuklu Quiche Lorraine''' (kiş loren) ve pastırma ve kuru domatesli krema sos ile hazırlanan ''Parmesan Gnocchi'' katılımcılardan tam not aldı. Katılımcılara ise MSA''nın profesyonel aşçılarından Hakan Şen eşlik etti. Şen, ''Namet ürünleri de gerçekten kaliteli olduğu için bu uyarlamada bize yardımcı oldu. Çoğu ülke mutfağında kullanılabilir ürünler bunlar '' diyor.

Mozarella peynirine sarılı pastırma

Malzemeler: 2 adet suda mozzarella, 65 gr çemensiz pastırma, 4 dal taze fesleğen, tuz-karabiber zeytinyağı

Sos için: 50 gr taze fesleğen, 5-6 dal maydanoz, 50 gr dolmalık fıstık, 50 gr toz parmesan peynir, zeytinyağı-tuz-karabiber.

Hazırlanışı:
Mozzarella peynirlerini ufak parçalar halinde kesin. Taze fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Pastırma dilimleri ile peynirleri gösterilen şekilde sarın. İsteğe göre tavada çok hafif kızartılabilir. Pesto sos ile servis edin.
Sos için:
Fesleğen, maydanoz, dolmalık fıstık, toz parmesan peynir ve zeytinyağını rondodan geçirin.
10 yıl önce