|

Ünlülerle çalışmak eğlenceli

Caroline Koç, Gülşen, Kibariye, Burcu Esmersoy, Emina Sandal, Seren Serengil, Emel Sayın, Ebru Yaşar gibi isimlere stil danışmanlığı yapan Nil Uzun, otel ve mekânlara da dekorasyon stili üzerine danışmanlık veriyor. Uzun, ünlülerle çalışmanın daha kolay ve eğlenceli olduğunu söylüyor.

Büşra Sönmezışık
00:00 - 19/10/2014 Pazar
Güncelleme: 19:28 - 18/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Ünlülerle çalışmak eğlenceli
Ünlülerle çalışmak eğlenceli

Styling, farklı olmanın, özgün olmanın yükselişte olduğu günümüzde oldukça önem kazandı. Artık en düz kıyafetin, mekânın bile bir estetik dokunuşa, stylinge ihtiyacı olduğu düşünülüyor. Çünkü kimse birbirinin aynı olmak istemiyor, farklılaştıran o ruhu da styling veriyor. Styling şu anda restoranlarda yemek sunumundan, vitrinlerdeki kıyafet sunumuna kadar her yerde hayatımızın içinde. Nil Uzun da Türkiye''nin önde gelen sanatçılarına, otel ve mekânlara, moda dünyasından seçkin kişilere styling hizmeti veren, alanında başarılı bir isim. Sanat camiasından birçok ünlü ile çalışan Uzun, albüm çalışmalarında sihirli dokunuşlar yapıyor. Caroline Koç, Gülşen, Kibariye, Burcu Esmersoy, Emina Sandal, Seren Serengil, Emel Sayın, Ebru Yaşar bugüne kadar çalıştığı başlıca isimler. Ayrıca Gloria Hotels, Rixos Sungate, Calista Luxury, Adam & Eve gibi otellerde dekorasyon stylingi yaparak beach, restaurant, golf sahalarına kadar birçok alanda çalışmaları bulunuyor.

HAYAL ETTİĞİNİ YAPMAK MUTLU EDİYOR

Nil Uzun, yaptığı işi bir kıyafeti baştan tasarlamak değil tasarımcının ya da markanın tasarlamış olduğu şeye, bir hikaye, konsept ve trendler çerçevesinde ve kendi yorumunu katmak olarak tanımlıyor. Pek çok ünlüyle çalışan Uzun, ''Ünlüleri diğerlerinden ayırmamak lazım. Her şey çalışacağınız kişiyle kuracağınız ikili ilişkinin gücüyle alakalı. Yani bazen en ünlü star size tam teslim olabiliyorken bazen çalıştığınız daha sıradan biri en büyük kaprisi yapabiliyor. Hatta bence ünlü isimlerle çalışmak bu anlamda hem daha kolay hem daha eğlenceli. Çünkü onlar sizin yaratıcılığınızı çok daha iyi anlayabiliyorlar'' diyor. Marjinal dokunuşları sanatçıların daha rahat ve iyi taşıdıklarını anlatan Uzun, hayal ettiklerini uygulamanın daha eğlenceli olduğunu söylüyor.

MEKÂNLAR DA İNSANLAR GİBİ

Otel stilistliği de yapan Nil Uzun, bir otelin lobisindeki aksesuarlardan, elemanların kıyafetlerine, oda görünümlerinden, yemek sunumlarına kadar her şeyle ilgileniyor. Dekorasyonu yapılan mekanların tıpkı insanlar gibi ruhu olduğunu dile getiren Nil Uzun, ''Her otelin bir ruhu, hitap ettiği bir kitle var. Hitap ettiği kitleye doğru ulaşmalarını sağlamak en öncelikli olan şey. Sonraki basamak ise tüm bu algıları kendi zevkinizle kaynaştıracak yolu bulmak'' diyor.

Kibariye smokin giydi

Nil Uzun, albüm çalışmalarından birini ise şöyle paylaşıyor; ''Kibariye''yi hiç soğuk, snob bir kadın gibi görmediğimizi düşündüm. İş geldiğinde smokin giydirmeyi teklif ettim. Kabul ettirmek biraz zor oldu ama maskülen bir Kibariye bence çok değişik bir imajdı. Emel Sayın ile çalışalı uzun zaman oldu basın fotoğrafları için Zeynel Abidin''in stüdyosunda bir aradaydık. Ona da deri ceket giydirip koyu siyah göz makyajıyla biraz daha sert bir görüntü vermiştik'' Nil Uzun, imaj oluşturmakla styling arasında fark olduğunu söylüyor. Herkesin kendine imaj oluşturabileceğini söyleyen Uzun, bunun styling olarak adlandırılabilmesi için o imajın gerçek olması, kişinin ruhunu, eğitimini, yani bir bütün olarak tüm hayatına yansıması gerektiğini belirtiyor. ''Mankene, sanatçıya elbise giydirip onun üzerine kolye takmak ile stylist olunmaz'' diyen Uzun, ''O insana baktığınızda onun ışığından, olması gereken saç rengine kadar her şeyi görebilmelisiniz'' şeklinde konuşuyor.

10 yıl önce