|

Yusuf Yusuf: Aksiyonu bol bir komedi

Ankaralı dolmuş şoförü Yusuf’un komik hikâyesinin anlatıldığı “Yusuf Yusuf” filmi geçtiğimiz hafta Cuma günü vizyona girdi. Komediden çok aksiyon sahnelerinin ön plana çıktığı filmde, Papa'nın Türkiye’ye gelişi gibi güncel konular da yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 17:42 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Yapımcılığını Süreç Filmcilik’in yaptığı, yazarlığını ve yönetmenliğini Ersoy Güler’in üstendiği; Ali Sunal, Oya Başar, Burak Satıbol, Sinem Öztürk’ün rol aldığı Yusuf Yusuf, seyirciye aksiyonu bol bir komedi sunuyor. Filmin konusu kısaca şöyle; çocukluğundan itibaren otomobil yarışlarına ilgi duyan ve rallici olma hayalleri kuran, ancak hayat şartlarına yenilip Ankara’da dolmuş şoförlüğü yapan Yusuf’un, dolmuşuna binen bir suikastçiyi engelleme hikâyesi anlatılıyor. Papa’nın Türkiye’ye gelmesiyle ortaya çıkan bu suikastçinin de adı Yusuf. Birbirine hiç benzemeyen iki Yusuf’un yollarının kesiştiği hikâye, seyirciyi başladığı ilk andan itibaren bitinceye kadar dur durak bilmeyen bir aksiyonun içine çekiyor. Dolmuş sayısının İstanbul’a oranla daha çok olduğundan Ankara’da çekilen film, aynı zamanda diyaloglarda kullanılan yarı Ankara şivesi filme ayrı bir mizah katıyor. Yine filmde yer alan müzikler, esprili olsun diye Ankaralı Turgut şarkılarına benzer yapılmış. Ancak filmin pek güldüremediğini söylemek lazım. Papa’ya şehadet getirtmek için yola çıkan meczup militan karakteri ve komedinin dozunu attırmak için diyaloglarda zaman zaman yer alan küfürlü ve müstehcen diyaloglar seyrederken rahatsızlık verebilir.  


BÜTÜN ANKARA SOKAKLARINI KULLANDIK

Filmin başrol oyuncularından Yusuf rolünü canlandıran Ali Sunal, rallici olma hayalleri kuran minibüs şoförünü canlandırıyor. Eşi Hatice (Sinem Öztürk) ile çocuk sahibi olma özlemi içinde olan Yusuf, kayınvalidesiyle aynı evde yaşıyor. Yusuf, bir türlü kızına layık bulmayan kayınvalidesiyle tatlı sert sürtüşüyor. Projenin arka planını anlatan Ali Sunal, “Benim Annem bir melek” dizisinde beraber çalıştığı Oya Başar’ın sayesinde projeye dahil olduğunu söylüyor. Filmi Ankara’da çekilmesinin iyi bir tercih olduğunu anlatan Sunal, “Ankaralılar bize çok yardımcı oldu. Çekim aşamasında bütün Ankara sokaklarını kullandık” diyor. Aksiyon sahnelerini çekerken çok zorlandığını kaydeden oyuncu aynı zamanda çok da eğlendiklerini dile getiriyor. Diğer Yusuf’u, yani papaz kılığına girerek intihar bombacısını canlandıran Burak Satıbol ise filmde yer alan aksiyon sahneleri nedeniyle beş kilo verdiğini söylüyor. 


Minibüsten ağlayarak indim

Oya Başar, filmde tahammül edilmesi zor, çetin ceviz bir kayınvalideyi canlandırıyor. Senaryoyu okuduğunda hikâyenin kendisine çok sıcak geldiğini söyleyen Başar, Ali Sunal ile çalışırken rahatladığını söylüyor. Oya Başar: “Ali Sunal’ı çok başarılı buluyorum birlikte çalışmaktan da keyif alıyorum. Onun bu rolü çok iyi oynayacağını düşündüm" diyor. Çekimler sırasında çok eğlendiğini söyleyen oyuncu, aksiyon sahnelerini çekerken yaşadığı bir anıyı şöyle anlatıyor: “Minibüsün içinde o kadar sarsıldım ki, bir keresinde inmek istediğimi söyledim. Dayanamayarak minibüsten gözyaşları içerisinde indim.” 

#yusuf yusuf
#sinema
#ali sunal
#oya başar
9 yıl önce