|

4. Yargı Paketi TBMM'ye gönderildi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, tamamlanan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Aa
00:00 - 22/02/2013 Cuma
Güncelleme: 18:58 - 22/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
4. Yargı Paketi TBMM'ye gönderildi
4. Yargı Paketi TBMM'ye gönderildi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, '4. yargı paketi konusu kesinleşti, tamamlandı, sayın bakanlarımız da bugün imzalarını atarak, tasarıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdik' dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün, Şeker Kanunu'nda değişiklik gerçekleştirilmesine ilişkin bir sunumda bulunduğunu belirterek, söz konusu tasarının olumlu karşılandığını söyledi.

4. yargı paketi konusunun kesinleştiğini ve tamamlandığını ifade eden Arınç, 'Sayın bakanlarımız da bugün imzalarını atarak, tasarıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdik. Sanıyorum pazartesi gününden itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde olacak. Öncelikle komisyonda görüşülecek olan tasarının yine önümüzdeki günlerde ivedilikle Genel Kurul'da görüşülmesini hepimiz bekliyoruz' diye konuştu.

Arınç, 4. yargı paketinin içerdiği konular üzerinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yaptığı açıklayıcı konuşmalar olduğunu ifade ederek, bazı bakanlar ve AK Parti'yi temsil eden bazı kişilerin konuşmalarında 4. yargı paketinin esasen neyi hedeflediğinin kamuoyuna açıkça bildirilmiş olduğunu söyledi. Arınç, 'Ama tasarının son şeklini internet sitesinde veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki ilgili komisyondan da takip etmek mümkün' dedi.

Kurulda AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın bir takdimi olduğuna değinen Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın uluslararası bir toplantıya katılmak üzere yurt dışına gideceğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ilk ziyaretini, 'hemen hemen 1 Mart'ta' Türkiye'ye yapacağını ifade eden Arınç, bu konuda bir bildirimin kendilerine ulaştığını ifade etti.

Arınç, kurulda iç konularda ve ülke çevresinde meydana gelen olaylar konusunda sunumların olduğunu da aktardı.

İmralı süreci

Arınç, 'İmralı süreciyle ilgili yarın yeni bir BDP heyeti adaya gidecek. Sizin bu süreçten yeni bir beklentiniz söz konusu mu, İmralı'dan yeni bir mesaj bekliyor musunuz?' sorusu üzerine, bunun Bakanlar Kurulu'nda görüşülmediğini ancak her gün konuşulan bir konu olduğunu, basın organlarında da kamuoyunda da takip edildiğini söyledi.

İki milletvekilinden oluşan bir grubun 3 Ocak'ta adaya gittiğini hatırlatan Arınç, 'Yarın eğer bir aksilik olmazsa 3 milletvekilinden oluşan ikinci bir heyetin gitmesi söz konusu. Gittiklerinde ne konuşulacaktır, nasıl bir mesaj açıklanacaktır, bunları bilmiyoruz. Bunları Bakanlar Kurulu'nda da tartışmadık, görüşmedik. Gündemimizde böyle bir konu yok. Her zaman ifade ediyoruz, önemli olan bu sürecin sonunda geleceğimiz noktadır' ifadesi kullandı.

Bunun önemli, Türkiye'yi yıllardan beri meşgul eden bir konu ve Türkiye'nin kanayan yarası olduğuna dikkati çeken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, şunları kaydetti:

'Eğer silah bırakmak, ülke dışına çıkmak ve bunu takip eden gelişmelerle terörü sonlandırmak mümkün olabilecekse ki biz öyle ümit ediyoruz, kamuoyunun da beklentisi o şekilde. Bu süreci hepimiz sükunetle takip etmeli ve sonuca hepimiz müdahil olmalıyız. Çünkü kamuoyunda yapılan anketlerde süreç konusunda olumlu bir düşüncenin hakim olduğunu, eğer terör sona erecekse bu gelişmeler sonucunda, bundan ülkenin ve insanımızın yarar göreceği şeklindedir. Dolayısıyla gittiler, niçin gittiler, ne konuşacaklar, onun peşinde değiliz Hükümet olarak. Bunu ilgili kurum takip ediyor. Sayın Başbakanımıza da zaman zaman bilgi veriyor.'

11 yıl önce