|

AB''ye vize uygularız

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, AB ile vize muafiyeti konusunun rahatsız edici boyutlara ulaştığını söyledi. Bozkır, 'Avrupa'da iş imkanları bitti. Vizeler karşılıklı kaldırıldığı zaman esas Avrupa'dan gelecek işsiz ordusu ile mücadele için Türkiye belki vize koyacak' dedi

Yasemin Asan
00:00 - 31/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 01:01 - 31/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
AB''ye vize uygularız
AB''ye vize uygularız

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, AB ile müzakereler durmuş, fasıllar açılmıyor olsa bile Türkiye'nin 'Ankara kriterleri' çerçevesinde gerekli bütün çalışmaları sürdürdüğünü belirterek, 'Fasılları kapattığımızda AB üye yapmak istemezse Türkiye'nin çok da umurunda olmayacak' dedi.

Türkiye için AB üyeliğinin stratejik bir hedef olduğunu belirten Bozkır, 'Ancak AB eski görkemli günlerinden uzaklaşma yolunda' diye konuştu.

60'LI YILLARIN KORKUSU

Vize muafiyeti konusunun çok rahatsız eden boyutlara ulaştığını dile getiren Bozkır, ''AB birçok ülkeye müzakereler başlar başlamaz vizeyi kaldırmış iken Türkiye için en basit adımları dahi atmakta zorluk çekmektedir. Hala 60'lı yılların korkusu ile yaşayan bir Avrupa bizi üzüyor' dedi.

GELİRLERSE ŞAŞIRMAM

Bozkır, 'Vizeler karşılıklı kaldırıldığı zaman Avrupa'dan Türkiye'ye gelecek işsiz ordusu ile mücadele için belki biz vize koymayı düşüneceğiz. Çünkü Avrupa'da iş imkânları bitti. Avrupa'dan Türkiye'ye iş aramaya gelen birilerini görürsem şaşırmam' dedi. AB'nin halini Titanic'e benzeten Bozkır, 'Titanic burundan vursa batmayacak. Buzdağına burundan değil de yandan çizdirdiği için battı. Şimdi koskoca AB, Yunanistan, Güney Kıbrıs yanlışı yüzünden batacak' dedi.


11 yıl önce