|

Başbakan Erdoğan: Biz kararımızın arkasındayız

Başbakan Erdoğan, üç generalin görevden alınması yönündeki kararlarının arkasında olduklarını belirtti. Erdoğan, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin kararının kendilerinin de bekledikleri bir karar olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 3/12/2010 Cuma
Güncelleme: 17:36 - 3/12/2010 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Erdoğan: Biz kararımızın arkasındayız
Başbakan Erdoğan: Biz kararımızın arkasındayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç generalin görevden alınması yönündeki kararlarının arkasında olduklarını belirtti. Erdoğan, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin kararının kendilerinin de bekledikleri bir karar olduğunu söyledi.


Erdoğan, engelillere AK Parti Genel Merkezi'nde verdiği yemek sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, Askeri Yüksek İdaresi Mahkemesi'nin üç general hakkında verdiği kararla ilgili olarak şunları söyledi:


"Bu karar doğrusu tabii ki beklentimizdi diyebilirim. Zira idarede durumun ne olduğu bellidir. Daha önce de ifade ettim, YAŞ'ta bir kararın tamamlanabilmesi aynı zamanda Milli Savunma Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı'nın imzalarına bağlıdır. Bu imzalar atılmadıktan sonra YAŞ'ın tavsiye noktasında olduğu kararları uygulamaya geçemez. Burada da nitekim bu üç arkadaşla ilgili bildiğiniz gibi generallikte dört yılları 30 Ağustos itibariyle dolmuştur. 30 Ağustos itibariyle generallikteki bu yılık süreleri dolduğu için zaten emekli olmaları gerekir. Niçin olmaları gerekir? Milli Savunma Bakanı'nın burada imzası yoktur, Başbakan'ın imzası yoktur, Cumhurbaşkan'ın imzası yoktur. Bu üç makamın imzası olmaması sebebiyle de 30 Ağustos'a kadar bu imzalar atılmadığı için YAŞ'ta atılan imzaların terfileri noktasında bir defa kesinlik yeterli değildir. Bu üç generalimizin terfileriyle ilgili imza olmaması bunların zaten emekliliğini gerektiriyor. Biz bunu daha önce de söyledik. Şu anda atılan adımda, biz açığa almak durumunda kaldık. Çünkü oradaki kararımızın da arkasında olduğumuzun bir ifadesidir. Farklı yakıştırmalar yapılmasını biz asla generallerimizle ilgili doğru bulmayız. Şu andaki olay bir idari olaydır. Biz bu idari olay sebebiyle de bu kararımızın arkasında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz."



Bir basın organında YAŞ'la ilgili kanuni düzenleme olduğu yönündeki haberin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bu haberi gazetede okudum benim önüme gelmiş böyle bir düzenleme yok. Böyle bir düzenlemeyi, çalışmayı kim yapıyor, onu da bilmiyorum. Onu da açıkça söyleyim. Böyle bir düzenleme varsa benim haberim olması lazım. Kim yapmış ne zaman yapmış doğrusu ondan da haberim yok. Bugün toplantıların birinden çıktım birine girdim. Müsteşarımla da görüşmüş değilim." diye cevap verdi.

13 yıl önce