|

Binali Yıldırım: İstifa etmeyeceğim

AK Parti milletvekili Binali Yıldırım açıklama yaptı. Binali Yıldırım sosyal medyada hakkındaki iddialara cevap verdi. Yıldırım açıklamasında "Dün sosyal medyada Binali Yıldırım aykırı bir çıkış mı yapacak gibi bir takım spekülasyonları maalesef izledim" ifadelerini kullandı. Yıldırım istifa etmeyeceğini açıkladı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 12:09 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Binali Yıldırım: İstifa etmeyeceğim
Binali Yıldırım: İstifa etmeyeceğim

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Binali Yıldırım Meclis'te açıklama yapıyor. Yıldırım, AK Parti genel başkanlığı ve Başbakan adaylığı ilan edilen Ahmet Davutoğlu'na destek verdiğini belirterek, "Davutoğlu'nun adaylığından memnuniyet duydum" dedi.

Yıldırım, "Dün sosyal medyada Binali Yıldırım aykırı bir çıkış mı yapacak gibi bir takım spekülasyonları maalesef izledim" ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Milletimiz kendi iradesine ne pahasına olursa olsun sahip çıkan, AK Parti'ye 2002'de başlayan desteğimi, üst üste yapılan bütün seçimlerde artırmış ve her seferinde tek başına iktidara getirmiştir.

En son olarak da bilindiği gibi daha önce yapılan anayasa değişikliğine istinaden Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini öngören değişiklik gereğince 10 Ağustos'ta da Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşmiş ve partimizin kurucu genel başkanı, 59,60,61. Hükümetlerin Başbakanı, değerli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin seçilmiş 12. Cumhurbaşkanı olarak 10 Ağustos'ta halkımızın desteğiyle bugünlere geldik.

Seçimin yapılmasıyla birlikte AK Parti liderliğinde de Cumhurbaşkanlığı devir teslimiyle, daha doğrusu bir gün önce yapılacak olağanüstü kongreyle birlikte bir genel başkanlık seçimi gerçekleşecek.

10 Ağustos ve dün 21 Ağustos arasında geçen sürede olağanüstü genel kurulda, kongrede kimin AK PartiGenel Başkanı olacağına dair parti içindeki temayül yoklamaları, istişareler ve parti mekanizmalarının çalışma sürecini hep birlikte izledik.

Bu süre içerisinde birçok arkadaşımızın ismi gündeme geldi ve bu soruyla her bir arkadaşımız muhattap oldu.

O günlerde bana da bu sorular yöneltildi ve şöyle denmişti: 'Muhtemel genel başkan adayları arasında isminiz geçiyor, ne diyorsunuz?' O zaman şöyle dedim: 'Biz AK Parti olarak 313 milletvekilimiz var, bu grup içerisindeki bütün arkadaşlarımız genel başkan olabilecek kalitede ve kapasiteye sahiptir. Bizde bir liderlik kavgası olmaz, yapılacak istişareler, parti içi temayüller neticesinde en uygun sonucu elde ederiz' demiştim.

Bu süreçte neler oldu? İlk olarak, MKYK toplandı, daha sonra partimizin genişletilmiş il başkanları toplantısı gerçekleşti. Hemen arkasından milletvekili ve parti grubumuz bir araya geldi ve kendilerine genel başkan olarak kimi görmek istersiniz diye bir soru soruldu.

'Davutoğlu'nun adaylığından memnuniyet duydum'

Bu sorular neticesinde tabi muhtemel genel başkan adayları ortaya çıktı. Ve sonuçta dün itibariyle genel başkanımız, seçilmiş Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, 27 Ağustos Olağanüstü Kongre için genel başkanlığa aday olacak arkadaşımızı resmen açıkladı. Bu isim Ahmet Davutoğlu.

Ahmet Davutoğlu Bey'le beraber biz, 60 ve 61. Hükümetlerde birlikte çalıştık. Aynı Bakanlar Kurulu'nda görev yaptık. Kendisi birikimli, akademik kariyeri oldukça geniş ve çalışkan, gayretli bir arkadaşımızdır. Dolayısıyla kendisinin bu göreve layık görülmüş olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum ve kendisine başarılar diliyorum. Eminim ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti ülkemiz için, milletimiz için, ülkemizin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için, istikrar ve güvenin devamı için çalışmaya devam edecektir.

Sosyal medyadaki iddialar

Dün sosyal medyada çok çeşitli bir haber trafiğinin başladığını gördüm. Özellikle yoğunlaşılan şey, acaba Binali Yıldırım ne diyecek, aykırı bir çıkış mı yapacak gibi bir takım spekülasyonları maalesef izledim.

Şunu sizlerle paylaşmak istiyorum. 10 Ağustos'la birlikte Türkiye yeni bir siyasi yola girmiş durumdadır. Bu yol yeni Türkiye yoludur. Yeni Türkiye'de hedef demokrasimizi daha da geliştirmek, halkımızın refahını daha da artırmak, büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak hedefini geliştirmektir.


10 yıl önce