|

Çankaya işçiye her zaman açık

Kendisinin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmasının Türkiye'de sınıfların kalkmasının en somut kanıtı olduğunu kaydeden Gül “Çankaya'nın kapısı size her zaman açık olacak. Çalışma hayatında barış ortamının sağlanması çok önemlidir” dedi.

Ersin Yılancı
00:00 - 9/12/2007 Pazar
Güncelleme: 23:32 - 8/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Çankaya işçiye her zaman açık
Çankaya işçiye her zaman açık

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nün kapılarının her zaman emekçi ve emekçi temsilcilerine açık olduğunu belirterek, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman emekçilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Çankaya'nın kapısı size her zaman açık olacak. Çünkü çalışma hayatında barış ortamının sağlanması çok önemlidir.” dedi.

Türk-İş'in Ankara'da üç gündür devam eden 20. Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Gül, çalışanların hakkını alması için barış ve huzur ortamının muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Türk-İş'in bu konuda sergilediği uzlaşmacı tavrı övdü. Genel kurulun yapıldığı MEB Şura Salonu'na girişte delegelerin ayakta alkışlayarak karşıladığı Gül, burada yaptığı konuşmada Türk-İş'in Türk sendikal hayatına katkılarından uzun uzun bahsederek, “Öncü vasfı, sendikal hayatımıza sağladığı katkılar ve bunun yanında Türkiye'nin demokratikleşme sürecine verdiği destekle Türk-İş, Türk sendikacılığının ocağıdır” dedi.

BABAM DA SİZLERDEN BİRİYDİ

Cumhurbaşkanı Gül, babası Hamdi Gül'ün 40 yıl önce Kayseri'de Harb-İş temsilciliğini yaptığını hatırlatarak, “Yani babam da sizlerden biriydi. Durmadan çalıştı ve emekli olduktan sonra da çalışma hayatına devam etti. Çalışanlarıyla işçi-işveren değil, baba-oğul şefkati içinde iş hayatını sürdürüyor” dedi.

TÜRKİYE'DE SINIFLAR KIRILDI

Kendisinin şimdi Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmasının Türkiye'de sınıfların kalkmasının en somut kanıtı olduğunu kaydeden Gül, “Artık sınıflar kırıldı. Türkiye, eskiden var olan ayrımcılık bugün ortadan kalktığı ve açık toplumun olduğu bir yapıya kavuştu” diye konuştu.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI

Türkiye'de demokratikleşmenin bazı eksiklerine rağmen gün geçtikçe yerleştiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, sosyal devletin çalışanlarına sahip çıkan ve onları koruyan bir anlayışa sahip devlet olduğunu vurguladı. Gül işçilere ise şu çağrıda bulundu: “Evet demokratikleşme sürecinin bazı aksaklıkları var ama Türkiye hızla bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Şimdi bu kürsüden sizlere bu süreçte daha aktif rol alma çağrısında bulunuyorum. ”

Hayrünnisa Gül'e onur üyeliği

Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği'nce, Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e Onur Üyeliği Belgesi sunuldu. Hayrünisa Gül, derneğin, şehit polis çocuklarının yüksek öğrenimi için Spor-Med'de düzenlediği yardım yemeğine katıldı. Dernek Başkanı olan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın eşi Olcay Köksal, Gül'ün kızı Kübra ve damadı Mehmet Sarımermer çiftinin derneğe yüklü miktarda bağış yaptığını belirterek, teşekkürlerini iletti. Kübra ve Mehmet Sarımermer'in derneğe, 20 bin YTL bağış yaptığı bildirildi.


16 yıl önce