|

'CHP ve Kemal Bey'i 28 Şubat soğuğu kaplamış'

İha
00:00 - 14/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 17:25 - 14/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
'CHP ve Kemal Bey'i 28 Şubat soğuğu kaplamış'
'CHP ve Kemal Bey'i 28 Şubat soğuğu kaplamış'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 28 Şubat sürecinde 6 milyonun kişinin fişlendiğini belirterek, "Bugün Türkiye'yi demokrasi baharı sararken, CHP ve Kemal Bey'i 28 Şubat soğuğu kaplamış" dedi.

Malta'dan geldikten sonra önce valiliği ziyaret eden, ardından da Kolin Hotel'de düzenlenen İl Başkanlığı kongresinde konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, şu günlerde 28 Şubat sürecinin yargılandığını, bu durumdan da CHP ile Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rahatsız olduğunu belirterek, "Şu an 28 Şubat süreci yargılanıyor. 28 Şubat, gerçekten bu ülkede birçok insanın acı çektiği bir dönem oldu. 28 Şubat sürecinde bu ülkede 14 tane radyo,18 tane de televizyon kapatıldı. 11 bin

kamu görevlisi ve 750 akademisyen hakkında soruşturma açıldı. 6 milyon insan da fişlendi. Yazık değil mi? 28 Şubat sürecini bağımsız Türk yargısı sorgulamak isteyince Türkiye'de ana muhalefet partisi bir anda rahatsız oldu. Nam-ı diğer çakma Gandi ve arkadaşları, hemen huzursuzluklarını ortaya koydu. Bakıyoruz tüm Türkiye'yi demokrasi baharı sardığı halde, CHP'yi ve Kemal Bey'i 28 Şubat soğuğu kaplamış" dedi.

"Milletten bu kadar kopuk muhalefet yapılmaz" diyen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanın onlar adına üzülüyorum. Güçlü bir muhalefetimiz olsa bizi de kamçılayacak. Milletten bu kadar kopuk muhalefet de yapılmaz. Siyaset hiç yapılmaz. Hala anlayamamışlar bazı şeyleri. Hala bu ülkede CHP denilince insanların aklına dipçik geldiğini, tek kanallı siyah beyaz televizyon geldiğini anlayamamışlar. Ama biz memnunuz, Allah başımızdan eksik etmesin. 'Muhalefetimiz tembel' diye, 'milletten kopuk' diye bizim rehavete düşme hakkımız yok. Çanakkale ruhu ile çok daha iyi çalışacağız, daha çok

üreteceğiz, daha çok yorulup daha çok terleyeceğiz ama çocuklarımıza aydınlık bir Türkiye bırakacağız. Bunu buradan söylemek istiyorum."

Bakan Bağış konuşmasının ardından hava yolu ile İstanbul'a hareket etti.

12 yıl önce