|

CHP Yargıtay'ın ardından AYM'ye başvurdu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık ve milletvekilliğinin düştüğü iddiasıyla CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın başvurusunu reddetti. Talebin reddedilmesinin ardından CHP, konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

İha
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:14 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Yargıtay'ın ardından AYM'ye başvurdu
CHP Yargıtay'ın ardından AYM'ye başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart, 'Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Ak Parti Genel Başkanlığı görevlerini hep birlikte sürdürdüğü ve bu suretle müteaddit anayasal ve yasal ihlâlleri gerçekleştirdiği' iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Yargıtay'a yaptığı 'Erdoğan' başvurusunun reddedilmesinin ardından Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Kart, Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Ak Parti Genel Başkanlığı görevlerini hep birlikte sürdürdüğü ve bu suretle müteaddit anayasal ve yasal ihlâlleri gerçekleştirdiği' iddiasıyla bu sefer de Anayasa Mahkemesi'ne gelerek bireysel başvuruda bulundu.

10 yıl önce