|

CHP''de istifa şoku

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, mahalli seçimlerdeki başarısızlık ve yönetim içindeki ihtilaflar sebebiyle 11 kişiden oluşan CHP ilçe yönetim kurulunun 7 üyesi istifa etti.

İha
00:00 - 29/04/2014 Salı
Güncelleme: 18:16 - 29/04/2014 Salı
Yeni Şafak
CHP''de istifa şoku
CHP''de istifa şoku

Yönetim kurulu üyeleri Ali Osman Doğan, Recep Ercan Odabaş, Hüseyin Cahit Kaya, Elif Kaymaz, Taner Ay, Balı Balı, Ali Kabran, istifalarını CHP İl Başkanlığına sundu. Yedek üye Ali Osman Bozdemir de istifacılara katıldı. İstifaların ardından CHP Orhaneli yönetiminde 3 asil yönetim kurulu üyesi kaldı.

İstifa eden yönetim kurulu üyeleri, ''İlçe genelinde yüzde 19 olan oyumuz yerel seçimlerde yüzde 8,5''e düşmüştür. Yönetim kurulu ile koordineli bir çalışma ortamı da yıllardır yapılmamaktadır. Orhaneli'de CHP''yi tekrar diriltmek ve yeni seçilecek yönetimin önünü açmak için istifa kararı aldık'' dediler.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Tosun, 2010 yılında ilk başkan seçildiği kongrede, ''Orhaneli Belediyesi'ni CHP''ye kazandırmazsam istifa ederim, siyaseti de bırakırım'' demişti. Tosun, bu iddiasını defalarca tekrarlamıştı. Ancak seçimlerde hezimete uğrayan CHP ilçe başkanından henüz bir istifa haberi gelmedi.

10 yıl önce