|

CHP'den 'cambaza bak oyunu'

CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, basın toplantısı düzenledi. MYK'da hem 5-6 Eylül Kurultayı ile ilgili hazırlıkların hem de Türkiye'deki iç siyaset gündeminin değerlendirilmesinin yapıldığını belirtti. Koç CHP içindeki muhalefeti görmezden gelip AK Parti içinde bir çatışma olduğunu iddia etti.

İha
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:49 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'den 'cambaza bak oyunu'
CHP'den 'cambaza bak oyunu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç MYK'da hem 5-6 Eylül Kurultayı ile ilgili hazırlıkların hem de Türkiye'deki iç siyaset gündeminin değerlendirilmesinin yapıldığını belirtti.

Türkiye'nin esas gündem maddesinin CHP Kurultayı olduğunu savunan Koç CHP içindeki muhalefeti görmezden gelip AK Parti içinde bir çatışma olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olmasını içine sindiremeyeceğini ileri süren Koç, Cumhurbaşkanı Gül'ün veda resepsiyonunda sitemkâr olarak Davutoğlu'nun başbakan olacağını söylediğini iddia etti.

'CHP'DE ADAYLIK İÇİN İDDİA ORTAYA KOYAN ARKADAŞLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM'

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, bir gazetecinin CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu için 'diktatör' ifadesini kullandığının hatırlatması ve kurultay hazırlıklarının sorması üzerine Koç, 'Kurultay ile ilgili tarih bellidir. Kurultayın yapılacağı yer bellidir. CHP'de adaylık için iddia ortaya koyan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Herkes söylediğinin siyasi sorumluluğunu taşır' karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN BOYKOT KARARI

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı yemin törenine katılıp katılmayacağını sorusuna Koç 'Sayın Genel Başkanımız yemin törenine katılmayacak. Yüzde 38,5 oy aldı adayımız. Belki yüzde 38,5'i temsil eden arkadaşımız katılır. Kimseye bir zorlama yapmıyoruz. Sayın Genel Başkan katılmayacağını açıkladı' diye konuştu.

'CHP TÜZÜĞÜNDE ASIL OLAN ÇARŞAF LİSTE UYGULAMASIDIR'

Parti içi muhalefetin Kurultayda blok liste ve çarşaf liste tartışmalarıyla ilgili soruya Koç, 'CHP tüzüğünde asıl olan çarşaf liste uygulamasıdır. Bu çarşaf liste uygulaması da 26-27 Şubat 2012 tarihinde yapılan tüzük kurultayı ile gelmiştir. Daha önce tüzük değişik zaman dilimlerinde anti demokratik değiştirilirken hiç siyasi tavır koymayanların bugün başka bir arayış içinde olduklarında demokrasiyi hatırlamaları çok ayrı bir konu. Hiç kimse merak etmesin CHP Tüzüğünün asıl uygulaması çarşaf listedir. Kurultay akışı sırasında, kurultay delegasyonundan bir talep olursa oylamada yüzde 51'in üzerinde bir sonuç çıkarsa başka bir tercih olabilir ama asıl uygulama çarşaf listedir' şeklinde konuştu.

'SAYIN SARIGÜL MYK TOPLANTISINA GİRMEMİŞTİR'

Pazar günü gerçekleşen MYK'ya Mustafa Sarıgül'ün katıldığıyla ilgili soruya Koç, 'Mustafa Sarıgül bir hayalet olarak MYK toplantısına girdiyse onu ben görmedim. O toplantıda ben vardım. Sayın Sarıgül Genel Başkanın makamında görüşmüş olabilir. Sayın Sarıgül MYK Toplantısına girmemiştir. Böyle bir olay yok' diye konuştu.

Kurultay için bir sloganın belirlenip belirlenmediği sorusuna Koç, bununla ilgili çalışmaların yapıldığını bildirdi.

CHP'nin Kurultayının baskın bir kurultay olacağı yönündeki söylemlere ilişkin Koç, '10 Ağustos'a kadar bir iddia ortaya koyan var mıydı? Bir iddia varsa hazırlıkta var demektir. Biran önce bu kurultayın biran önce yapılması lazım' diye konuştu.


10 yıl önce