|

CHP'li Günaydın tarım politikasını eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ''10 yıl önce 3,5 kilo buğday ile 1 litre mazot alınıyordu, şimdi çiftçimizin 7 kilo buğday satması gerekiyor'' dedi.

Aa
00:00 - 22/02/2013 Cuma
Güncelleme: 16:53 - 22/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
CHP'li Günaydın tarım politikasını eleştirdi
CHP'li Günaydın tarım politikasını eleştirdi

Günaydın, CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomi politikasını eleştirerek, şunları kaydetti:

''Özetle 10 yıllık AKP iktidarı hızla bir duvara çarpan araçtır. Bu duvara çarpan aslında çiftçi, köylü, üretici, esnaf ve memurdur. CHP olarak Türkiye'nin yolunu, rotasını istenilen, özlenilen yöne çevireceğiz. İktidara geldiğimizde, CHP olarak ekonomimizin düzeleceği müjdesini veriyoruz. 10 yıl önce 3,5 kilo buğday ile 1 litre mazot alınıyordu, şimdi çiftçimizin 7 kilo buğday satması gerekiyor.''

Tarım ülkesi Türkiye'nin saman ve kırmızı et ithal ettiğini belirten Günaydın, ''Mazottaki pahalılığı hepiniz biliyorsunuz. İktidar çiftçiye 1,5 liradan mazot vermedi, ama yatları, gemicikleri olanlara, uçak filosu olanlara mazotu 1,5 liraya verdi. Siz köylüye, üreticiye ise 4,50 liradan vermekte. Sandıkta bunun hesabını siz sorun'' diye konuştu.


11 yıl önce