|

CHP'li Hakan Tartan istifa etti!

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP'den istifa ettiğini bildirdi.

Aa
00:00 - 11/02/2014 Salı
Güncelleme: 15:32 - 11/02/2014 Salı
Yeni Şafak
CHP'li Hakan Tartan istifa etti!
CHP'li Hakan Tartan istifa etti!

CHP Parti Meclisi'nin 9 Şubat'ta yaptığı toplantıda, yeniden belediye başkanlığına aday gösterilmeyen Tartan, bugün mikroblog sitesi twitter'daki hesabından yayınladığı mesajla partisinden istifasını duyurdu.

Tartan, mesajında, "CHP'den üzülerek ayrılıyorum. Bu konuda, şu an tibariyle herhangi bir partiyle görüşmem olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'den 2009 yılında yapılan seçimlerle Konak Belediye Başkanlığı görevine seçilen Tartan, 30 Mart 2014 seçimleri aday belirleme sürecinde CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, CHP yönetiminin bu görev için mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile yola devam etme kararı almasının ardından yeniden Konak Belediye Başkanlığı adaylığı gündemde olan Tartan, aday gösterilmemiş, yerine eski İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş CHP'nin Konak Belediye Başkan adayı olmuştu.

Bu arada, CHP İzmir İl Başkanlığı yetkilileri, Tartan'ın kendilerine ulaşmış bir istifasının söz konusu olmadığını, istifasını doğrudan parti genel merkezine göndermiş olabileceğini bildirdi.

10 yıl önce