|

Darüşşafaka açılımı...

Şamil Kucur
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 03:12 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Darüşşafaka  açılımı...
Darüşşafaka açılımı...

Darüşşafaka Cemiyeti'nin TİM Maslak Show Center'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüzükte önemli değişiklikler yapılacağını belirtti.

Erdoğan, 'Bugün, Darüşşafaka Cemiyeti'nin tüzüğünde gerçekten tarihi nitelikte bir değişiklik gerçekleştiriyoruz. Tüzükte yapacağımız değişiklikle, bugünden itibaren, inşallah Darüşşafaka Eğitim Kurumları artık sadece babasını kaybetmiş vatan evlatlarına değil; babası veya annesinden her ikisini veya herhangi birini kaybetmiş çocuklarımıza da kapılarını açacak. Yine yapacağımız değişiklikle, tüzüğün 2'nci maddesindeki Türk ve İslam olma şartını, 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı' olarak değiştiriyor, cemiyetin kapsama alanını böylece genişletiyoruz' dedi.

KURUMA YARAŞIR BİR VİZYON

Gerçekleşecek bu tüzük değişikliğinin şimdiden hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, cemiyetin başkanı sıfatıyla, böyle tarihi nitelikte bir değişikliğe şahitlik ediyor olmaktan gurur ve heyecan duyuyorum. Biz artık Darüşşafaka'da, yetim ve öksüz diye bir ayrımın yapılmasının uygun olmadığını düşünüyor ve tüzükten bu ayrımı kaldırıyoruz ' dedi.


Üniversite müjdesi

Kimsesizlere sahip çıkma noktasında Darüşşafaka'nın, gurur duyulan bir kuruluş olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Artık Darüşşafaka üniversitesini de kurmak suretiyle kurumsal yapıyı tamamlamak durumunda." Genel kurulda, 'annesi hayatta olmayan' çocuklara da eğitimde fırsat eşitliği tanınması kabul edildi.




12 yıl önce