|

Davutoğlu Katar Emiri ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani tarafından kabul edildi.

Aa
00:00 - 24/11/2013 Pazar
Güncelleme: 15:44 - 24/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
Davutoğlu Katar Emiri ile bir araya geldi
Davutoğlu Katar Emiri ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Emir Temim'le başkent Doha'daki Kasr el Bahr Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Davutoğlu'nun, haziran ayında görevi babasından devralan Al Sani'yle, daha önce çeşitli uluslararası platformlarında bir araya gelmesinin dışında Doha'da ilk kez ziyaret etmiş oldu. Davutoğlu, görüşmede Katar Emiri'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın iyi dilek ve selamlarını da iletti.

Görüşmede ayrıca Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Katar Emiri'ne, Türkiye-Katar ilişkilerinin geliştirilerek, en üst düzeye taşınması konusunda arzu ve kararlılığını bildirdiği, iki ülke arasındaki işbirliğinin bölgesel konularda kalıcı çözüm üretecek şekilde daha da ilerletilmesini düşündüklerini söylediği ifade edildi.

"İstanbul'a hayranlığını dile getirdi"

Katar Emiri'nin de Davutoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memuniyetini ifade ederek, ikili ilişkilerinin önemine vurgu yaptığı kaydedildi. Şeyh Temim'in ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesi konusunda mutabık olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Emir Temim'in ayrıca Davutoğlu'yla görüşmesinde İstanbul'a olan hayranlığını dile getirerek, sık sık İstanbul'a geldiğini söylediği, Davutoğlu'nun da, Emiri aralık ayında Konya'da gerçekleşecek "Şeb-i Arus" etkinliklerine davet ettiği ifade edildi.

Davutoğlu Bahreyn'de

Katar'daki temaslarının ardından Başkent Manama'ya gelen Davutoğlu'nu, havaalanında Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid, tarafından karşılandı.

Davutoğlu ve mevkidaşı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed el-Halife daha sonra Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'na geçti. Bakanların, basına kapalı devam eden heyetlerarası görüşmenin ardından açıklama yapması bekleniyor.

10 yıl önce