|

Devlet tiyatrodan çekiliyor buyrun sahne sizin

00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 15:54 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Devlet tiyatrodan çekiliyor buyrun sahne sizin
Devlet tiyatrodan çekiliyor buyrun sahne sizin

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Kardeşim sen tiyatro mu oynayacaksın özgürce hareket et, kurun kendi aranızda tiyatronuzu, buyurun serbest olarak, özel sektör olarak bu alana girin. Ne kadar Türkiye'de sahnemiz var, bizim dönemimizde tiyatro sahneleri hiçbir dönemle mukayese edilmeyecek şekilde artmıştır. Bu sahnelerde sizleri destekleriz, yeri gelir senaryoyu beğenirsek bizim de inceleme kurullarımız buralara sponsor olur, buralarda da destekleriz ama artık bugüne kadar geldiğiniz anlayış olmayacak. Özgür olun, özerk olun, özel olun ama artık devlet tiyatro sahnesinden çekiliyor, buyurun siz tiyatro sahnesine kalın' diye konuştu.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Statükodan, sırtını dayadıkları güçlerden umudunu kesen, demokrasiden ve demokratikleşmeden ciddi şekilde rahatsız olanlar tahrik umutları tükenince tahkire başvurmaya başladılar. Millete 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan adam' diyenler, 'ordu göreve' diyenler, 'genç subaylar rahatsız' diyenler tahrikleri, kışkırtmaları tutmayınca Türkiye'de demokrasiyi kesintiye uğratamayınca en ağır hakaretlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef almaya başladılar. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ordumuzun şerefli mensuplarına yapılan hakaret ahlaksızlıktır, edepsizliktir ve kendini bilmemezliktir' diye konuştu. 


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bin yıllardır tüm dünyada sadece ve sadece kahramanlığıyla, cesaretiyle nam salmış bir ordunun mensuplarına ağıza alınmayacak hakaretler yapmak açık söylüyorum zavallılıktır. Darbe yapmıyor diye bir orduyu 'silahsız kuvvetler' diye, 'kağıttan kaplanmış meğer' diye nitelemek; demokrasiye, milli iradeye müdahale etmiyor diye bir ordunun en tepesindeki isme alenen küfretmek, değil demokrasiden, evrensel hukuk anlayışından nasibini alamamaktır. Aylardır, yıllardır ortaya koymaya çalıştığım CHP zihniyeti budur, CHP zihniyetinin kucağında yetişen despot aydın zihniyeti budur, yarım porsiyon aydın zihniyeti budur.' diye konuştu.

12 yıl önce