|

Erdoğan: Sen o aklı kendine sakla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı'nın dün ODTÜ'de yaptığı konuşmalara sert tepki gösterdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gauck'a 'Sen o aklı kendine sakla' dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 29/04/2014 Salı
Güncelleme: 12:15 - 29/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan: Sen o aklı kendine sakla
Erdoğan: Sen o aklı kendine sakla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Alman Cumhurbaşkanı gelmiş benimle konuştuğu şeylerden sonra ODTÜ'ye gidiyor, orada garip, garip şeyler konuşuyor. Kendilerine yalan, yanlış neler anlatılmış neler öğretildiyse onu ifade ediyor" diyen Erdoğan, "Bunu bizimle paylaştığın gibi aynen o şekilde ODTÜ'de yansıtsana. Ama üzüntü veren ne biliyor musunuz? ODTÜ'de ona evsahipliği yapanların gerçekleri ona söylememeleri.

Kendisine birşey daha söyledik. O da neydi? Ülkemizin iç işlerine karışılmasına asla tahammül edemeyiz. Bunu da kendisine söyledik. Sadece onu kullandı orada. Ne dedi? 'Bu iç işlerinize karışmak gibi anlaşılmasın, ama...' Biz amayla çok çektik. Onun için bizim amayla falan uğraşacak halimiz yok. Onun için devlet adamlığının gereği neyse onu yapmak lazım. Herhalde hala kendisini rahip olarak zannediyor. Çünkü rahipti bir zamanlar. O anlayışla bakıyor. Olmaz. Bunlar çirkin şeyler." ifadelerini kullandı.

'SEN O AKLI KENDİNE SAKLA'

Batı'da şahsımla alakalı olumsuz yayınları çok iyi biliyoruz. Bizim hakkımızda böyle yayınlar yapıyorsa doğru istikametteyiz demektir. Almanya'da 8 vatandaşımız öldürülüyor, bunun hesabını veremeyenler gelip bize akıl vermesinler. Türklerin evleri kundaklanıyor, bunun hesabını Almanya soramıyor, gelip bize akıl veriyor, sen o aklı kendine sakla. Allah'a hamdolsun 30 Mart'ta milletimiz aktif barışçı mazlumların yanında duran dış politikamıza da haklı çıktı.

Hale bak, bize gelip basın şöyle böyle. Büyük bir kısmı bizden önce içeri girmişlerdir. Silahla yakalanan tipler bunlar. Tablo bu dedim, haberiniz var mı? Ses yok. Bilgilendirme farklı. Bir taraftan şoke olurken, diyoruz ki sizde bölücü terör örgütünün binlerce mensubu var. ev sahipliği yapıyorsunuz, eğer terörle ortak mücadelemiz olacaksa, burada da dayanışma içerisinde olmamız şart.

10 yıl önce