|

Erdoğan 'soykırım yok' derse ne yapacaksınız

Fransa Parlamentosu'nun kabul ettiği sözde 'soykırımı inkar' yasa teklifini bugün görüşecek senatoya Başbakan Yardımcısı Arınç'tan anlamlı soru: “Yasa senatodan geçerse Başbakan Erdoğan Paris'te 'soykırım yoktur' derse ne yapacaksınız?”

Aa
00:00 - 23/01/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:29 - 23/01/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdoğan 'soykırım yok'  derse ne yapacaksınız
Erdoğan 'soykırım yok' derse ne yapacaksınız

Fransa Parlamentosu'nun yüzde 10'unu bile bulmayan ve 39 oyla kabul edilen sözde 'Ermeni soykırımını inkar' yasası teklifi bugün senatoda görüşülecek.

Bursa Polisevi'nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, sözde soykırım teklifine ilişkin soru üzerine, 'Senatonun komisyonu bunu reddetti. İnsan haklarına ve anayasaya aykırı buldu. Tabi insan hakları bakımından fikir ve ifade özgürlüğüne aykırılık bakımından yanlış olduğunu hepimiz söylüyoruz. Fransa'da pek çok entelektüel aydın ve siyasetçi de aynı kanaati paylaşıyor. Fransa iç politik sebeplerle Sarkozy'nin yönlendirmesiyle böyle bir kanunu çıkarmaya çalışıyor” diye konuştu.

BU ATRAKSİYONU SENATO KABUL ETMEZ

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer böyle bir kanun çıkarsa Fransız gazetelerinin sorduğunu ben de sorayım; Recep Tayyip Erdoğan Fransa'ya, Paris'e geldi ve 'Soykırım yoktur' dedi, ne yapacaksınız? Bunu göze almış binlerce Türk vardır, bunu göze almış binlerce Fransız entelektüeli vardır. Sadece önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni diasporasının oyunu alabilmek için yapılan bu atraksiyonu Fransa Senatosu'nun da kabul etmeyeceğini düşünüyoruz.'

PARİS'TEKİ YÜRÜYÜŞ MÜTHİŞ BAŞARI ÖYKÜSÜ

Fransa'nın başkenti Paris'te önceki gün yapılan ve 40 bin Türk'ün yaptığı protesto gösterisinin hatırlatılması üzerine, Arınç, “Dün (önceki gün) müthiş bir başarı öyküsünü gördük. Sadece Paris'te veya Fransa'da yaşayan Türkler değil, Avrupa'daki Türk yurttaşlarımız bir araya geldiler, 40 bini aşkın bir kalabalık ilk defa Fransa'nın merkezinde kendi haklı tezlerini ortaya koydu' dedi.

YAPTIRIMLAR SÜREKLİ OLUR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Fransa'yı son uyardı. Fransa'nın tavrını değiştirmemesi halinde bu ülkeye yönelik yaptırımların sürekli olacağı uyarısında bulundu. 'France 24' televizyon haber kanalına konuşan Davutoğlu, 'Biz bu yaptırımları açıklamak zorunda kalmamayı umut ediyoruz. Ancak Türkiye'nin sessiz kalacağını düşünmeyin. Yeni yaptırımlar olacak ve bu kez yaptırımlar Fransa tavrını değiştirene kadar sürekli olacak' dedi. Davutoğlu 'Fransız aydınlar ve senatörler için ortak değerlerimizden birisi olan ifade özgürlüğünü savunmanın zamanı geldi' diye konuştu.

12 yıl önce