|

Erdoğan Suriye'ye gidecek

Erdoğan, Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Başbakanlar Birinci Toplantısı'na katılmak üzere 22-23 Aralıkta Suriye'ye resmi ziyarette bulunacak

Aa
00:00 - 12/12/2009 Cumartesi
Güncelleme: 19:48 - 12/12/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Erdoğan Suriye'ye gidecek
Erdoğan Suriye'ye gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22-23 Aralıkta Suriye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, ziyaretinde, Şam'da düzenlenecek Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği (YDSK) Başbakanlar Birinci Toplantısı'na katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin ikinci günü olan 23 Aralıkta katılacağı toplantı çerçevesinde, Türkiye ile Suriye arasında bir dizi anlaşma, protokol ve mutabakat muhtırası imzalanması öngörülüyor.

Erdoğan'ın Suriye ziyareti ve YDSK toplantısı çerçevesinde, yüksek öğrenim, su, sağlık, ulaştırma, Dışişleri Bakanlıkları arasında işbirliği, sanayi alanlarında protokoller imzalanacak.

Ayrıca, Suriye tarafınca, tarafların taslak sunduğu, ancak henüz nihai hale getirilmeyen, içişleri, savunma, ekonomi ve ticaret, ulaştırma, iletişim, tarım, turizm, çevre, meteoroloji, enerji, eğitim ve kültür, basın-medya alanlarında mutabakat zaptı ve anlaşmaların da imzalanması öngörülüyor.


14 yıl önce