|

Giderim mesajı

Kurultaya günler kala liste kavgası veren CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisine ve seçmenlere ilginç bir mesaj gönderdi. CHP'de genel başkanlık yapabilecek isimlerin bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, seçimlerde başarısız kalmaları durumunda 'Hadi bize eyvallah" diyeceğini söyledi. CHP Genel Başkanı başarı kriterinin ise tek başına iktidar olduğunu açıkladı.

Behçet Güngör
00:00 - 3/12/2010 Cuma
Güncelleme: 01:31 - 3/12/2010 Cuma
Yeni Şafak
Giderim mesajı
Giderim mesajı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde tek başına iktidar olmalarının başarı anlamı taşıyacağını belirterek, "Seçimlerde başarılı olamazsak, "Hadi bize eyvallah "deriz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Wikileaks'te açıklanan dosyalarla ilgili ABD aleyhine tazminat davası açması halinde buna destek vereceklerini açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'daki üç yerel televizyonun Setbaşı'ndaki Mahfel Çay Bahçesi'nden yaptığı ortak canlı yayına katıldı.

TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZSAK GİDERİM

Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek yıl yapılacak seçimlerde başarısız olmaları halinde, 'Hadi bize eyvallah' diyerek görevi daha iyi yapacak kişiye teslim edeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, seçimlerde başarısızlık halinde, 'Başarısız olursak zaten tek başına ben değil, yönetim kadrosu olarak, 'Bu işi götüremedik' diyeceğiz, bunu samimi söylüyorum' ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP'de rahatlıkla genel başkanlık yapacak partililer var. Eğer başarısız olursak çıkıp, 'Biz çalıştık, dilimiz döndüğünce halka anlattık, sorunlar karşısında çözüm önerileri ürettik ama ne yapalım olmadı. Beklediğimiz sonucu alamadık" diyeceğiz. Başarılı olamazsak, 'Hadi bize eyvallah' deriz. Bizden sonra gelecek genel başkanın da emrinde çalışırız. Çünkü biz partiliyiz. Çünkü biz CHP'liyiz, koltuk peşinde değiliz.' 'Sizce CHP için yüzde 30-32 oy almak başarı mıdır?' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, 'Yüzde 30-32 az değil. Ama başarının kıstası nedir, iktidar olmak. Hele tek başına iktidar olmuşsanız, başarıyı yakalamışsınız demektir' diye konuştu.


Kimseyi suçlamadık kanıtlasın yeter

Wikileaks adlı internet sitesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin bir İsviçre bankasında 8 ayrı hesabı olduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, bugün Başbakan Tayyip Erdoğan'a ilişkin iddialar yer aldığına, yarın kendisi veya bir başka birisi hakkında da benzer iddiaların ortaya konabileceğine dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, 'İddia olduğu zaman iddiaya karşı, varsa, bir şey yanlışsa, çıkarsınız yanlış olduğunu kanıtlarsınız, mesele biter. Artı, sizin hakkınızda yalan yanlış iddialarda bulunanlara karşı yasal haklara başvurursunuz. O kadar basit bir şey. Bu olaylar açıklandı, sayın Başbakan hiçbir yanıt vermedi. Biz ne dedik? 'Bu bir iddiadır ama bu ciddi bir iddiadır.' Kimseyi de suçlamadık aslında.'


13 yıl önce