|

Görev sürem bir an önce netleşmeli

Köşk'ünün görev süresiyle ilgili tartışmaların yakışıksız olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu konunun bir an önce netleşmesini beklediğini söyledi.

00:00 - 28/12/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:23 - 28/12/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Görev sürem bir an önce netleşmeli
Görev sürem bir an önce netleşmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 televizyonunda Gündem Özel programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. 'Cumhurbaşkanlığı görev süresinin 5 yıl mı 7 yıl mı?' olduğuna ilişkin tartışmaların sorulması üzerine Gül, “5-7 yıl meselelerine girmedim. Hiçbir şey söylemem. Neyse benim için doğrudur derim. Ama üzüldüğüm nokta yapılan tartışmalar beni siyasetin bir parçası olarak görüp yürülüyor. Siyasetin her kademesinde görev yapan biri olarak Cumhurbaşkanı olduktan sonra kendimi siyasetin dışında tutmak için çaba gösterdim. Ben bu dikkati gösterirken herkesin de bu dikkati göstermesini beklerim. Bu konuyla ilgili karar neyse biran önce netleşmesini beklerim. Yakışık kalmayan bir durum oluştu” dedi.

SİYASİ BEKLENTİM YOK

Cumhurbaşkanlığı görevinin tamamlanmasının ardından gelecekle ilgili neler düşündüğünün sorulması üzerine Gül, “Siyasi bir beklenti ve hesap içinde değilim. Tek istediğim Cumhurbaşkanlığını hakkıyla yapmak. Ben siyaseti yaptım ve geldim.” diye konuştu. Fransa'da kabul edilen yasaya ilişkin soruya Gül, Türk-Fransız ilişkilerinin çok derin olduğunu, yapılan düzenlemeyi “Fransa gibi özgürlüklerin yurdu gibi tanıtılan ülkede devletin resmi görüşü dışındaki görüşler cezalandırılıyor. Akıl almaz bir şey. Ve bütün bunlar küçük hesaplar için yapılıyor” sözleriyle eleştirdi.

AFFEDİLEMEZ HATA YAPTI

Fransız aydınlarının bu yasaya feryat etmesi gerektiğini söyleyen Gül, “Küçük siyaset ülkeleri hiç ummayacağınız noktaya getiriyor” dedi. Türkiye'nin de geçmişteki ihmalinin faturasını bugün gördüğünü aktaran Gül, “En büyük affedilmez hatayı yapan Fransa tarafıdır. Sarkozy affedilmez bir hata yaptı. Büyük devletlerin tarihinde böyle küçük hesaplar yapıyor. Ümit ederim bu yanlıştan dönerler” temennisinde bulundu.

YANLIŞ YAPAN HESAP VERİR

Bir soru üzerine KCK, Balyoz ve Ergenekon davalarına da değinen Gül şu karşılığı verdi: Kimseye suçlu da diyemem suçsuz da diyemem. Hiç kimsenin hapishanelerde yarım saat kalmasından kimsenin sevineceği beklenemez. Ancak yanlış yapanlar hesabını vermek zorunda” dedi.

VEKİL ZAMMINI İNCELİYORUM

Milletvekilleri maaş zammıyla ilgili soruya ise Gül "Kanun yeni geldi. İnceleyeceğiz. Düzenleme hakkında Maliye Bakanı'ndan bilgi almak gerekebilir" diye karşılık verdi.



12 yıl önce