|

Gül: Yakından takip ediyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kardeş ülke Pakistan ile özel ilişkilere sahip olan Türkiye''nin Pencap eyaleti ile iş birliğinin ayrı bir önem taşıdığını ve Pencap''ta özellikle ekonomik alanda yapılan ortak çalışmaları memnuniyetle yakından takip ettiğini kaydetti.

İha
00:00 - 27/09/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:06 - 27/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Gül: Yakından takip ediyorum
Gül: Yakından takip ediyorum

Gül, Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Gül, Pakistan'a 2010 yılında gerçekleştirdiği devlet ziyareti çerçevesinde Pencap eyaletine de gittiğini, Lahor şehrinde gördüğü misafirperverliğin hafızasında hala taze olduğunu belirtti. Pakistan ile özel ilişkilere sahip olan Türkiye'nin Pencap eyaletiyle işbirliğinin ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Gül, Pencap'ta özellikle ekonomik alanda yapılan ortak çalışmaları memnuniyetle yakından takip ettiğini vurguladı. Gül, Türk enerji şirketlerinin zengin kömür ve su kaynakları bulunan Pencap'ta faaliyette bulunmalarını teşvik ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari'ye en iyi dileklerinin iletilmesini de istedi.

"PAKİSTAN HALKINA DUYDUĞUNUZ MUHABBET İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ"

Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif de daha önce pek çok kez ziyaret ettiği Türkiye'de tekrar bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şerif, Pakistan ve Pakistan halkına duyduğu muhabbet için Gül'e teşekkür etti. Son yıllarda ekonomik alanda Pakistan'da emsali görülmemiş gelişmeler yaşandığını ve Türk firmalarının özellikle katı atık ve ulaştırma sektörlerinde Pencap eyaletindeki önemli projelerde yer aldığını kaydeden Şerif, bugüne kadar Türk şirketleri tarafından Pakistan'da üstlenilen projelerin tutarının yaklaşık 500 milyon dolar olduğunu ifade etti. Enerji açığını kapatmanın Pakistan için öncelik taşıdığını da kaydeden Şerif, bu bağlamda Türk yatırımcılarını bu alanda ortak girişimler yoluyla çeşitli projelerde rol almaya davet ettiklerini belirtti.

12 yıl önce