|

Hiç kimse hukuk önünde imtiyazlı değil

00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 19:50 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Hiç kimse hukuk önünde imtiyazlı değil
Hiç kimse hukuk önünde imtiyazlı değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Herkes bilsin ki milli iradeyi ayaklar altına alanlar bir gün bunun hesabını verir. Aradan 20 yıl da, 30 yıl da geçse bir gün mahkemenin önüne çıkar. Hiç kimse hukuk önünde imtiyazlı değil, bunun hesabını verir." dedi.

Erdoğan, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Tekirdağ 4. Olağan Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı. 28 Şubat soruşturmasının asla ve asla bir intikam duygusu ile yürütülmediğini söyledi. Soruşturmanın, demokratik ilkeler ve hukukun kuralları çerçevesinde devam ettiğini söyleyen Erdoğan, 12 Eylül referandumundan önce üstünün hukukunun değil, hukukun güçlü olduğu bir Türkiye sözü verdiklerini belirtti.


Soruşturmanın intikam duygusuyla yapıldığını söylemenin münasebetsizlik, talihsizlik ve terbiyesizlik olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat soruşturmasına dahil olmasını bekledikleri CHP'nin tutumunu iki yüzlük olarak niteledi. İktidar partisine kapatılma davası açıldığı dönemde muhalefetin 'Ankara'da yargı vardır, yargıçlar vardır' dediğini hatırlatan Başbakan, bunların demokrasi anlayışının böyle olduğunu kaydetti. AK Parti olarak hiçbir partinin kapatılmasını istemediklerini vurgulayan Erdoğan, gerçek kişiler sebebiyle tüzel kişiliğin cezalandırılmaması gerektiğini kaydetti.


28 Şubat sürecinde tehditle, baskı ile provokasyonla milli iradenin tecellisi olan hükümetin görevden uzaklaştırıldığını hatırlatan Erdoğan, bunun Türkiye'ye faturasının ağır olduğunu anlattı.


"İNSANLAR YAŞLARI BÜYÜLTÜLEREK İDAM EDİLDİ"


Darbeler döneminde insanların yaşları büyütülerek idam edildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Gençler, çok enteresan yaşları büyüterek idam edildi. Bu ülkede bunlar oldu. Niceleri hapishanelerde çürüdü. Sokak çatışmalarında niye insanlarımız öldürüldü, fişlemeler yapıldı?" dedi. İktidar oldukları dönemde yaptığı atamalarda karşılaştığı sorunları dile getiren Erdoğan, "Bir yere genel müdür atıyorum. Müdürün evine gidiliyor. Nasıl biridir, nasıl yaşıyor, evine kim gelip gidiyor. Bu son 9,5 yıl içerisinde. Allah'a hamd olsun son 3 yıldır bunlar olmuyor. Genç kızlar başörtüsü nedeniyle üniversitele kapılarında geri çevrildi. Katsayı nedeniyle üniversiteli gençlerin hayalleri söndürüldü." diye konuştu.


"BU ÜLKENİN GERİYE GİTMESİNE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"


AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nin yapıldığı salonda başörtülü ve başı açık olanların bir arada olduğunu vurgulayan Başbakan, "Bakın bu salonda bir sorun var mı, yok. Başörtülü ve açık kardeşlerim bir aradadır. Sorun var mı? Yok. İşte AK Parti, budur." açıklamasını yaptı. Yola çıkarken üç kırmızı çizgi belirlediklerini ifade eden Erdoğan, bunların etnik, bölgesel ve dini milliyetçilik yapmamak olduğunu söyledi. AK Parti'nin iktidarı boyunca yol, derslik, barajlar inşaa ettiğini dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti en çok demokrasi inşa etti. . Hiç kimse yeniden ağır faturalar, bedeller ödetemez. Herkes bilsin ki milli iradeyi ayaklar altına alanlar bir gün bunun hesabını verir. Aradan 20 yıl da, 30 yıl da geçse bir gün mahkemenin önüne çıkar. Hiç kimse hukuk önünde imtiyazlı değil, bunun hesabını verir." şeklinde konuştu.


"GENÇLERE EN GELİŞMİŞ DEMOKRASİ BIRAKMAK İSTİYORUZ"


Türkiye'nin sabah kalkıp darbe yapılacak bir ülke olmayacağını vurgulayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, sözlerini söyle sürdürdü: "Yeter, söz de karar da milletindir. 9,5 yıl boyunca bu ilkeden taviz vermedik. Çünkü, biz ödediğimiz bedeli çocukların, gençlerin yaşamasını istemiyoruz. Çocuklara, ."


Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin gündemi belirlenen bir ülke değil, dünya gündem belirleyen ülke konumuna geldiğini ifade etti.



12 yıl önce