|

Hukuk dışı girişimlerle millet iradesi yıkılmaz

Bazı çevrelerin AK Parti'yi yıkmak için çok çeşitli yöntemlere başvurduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Demokrasi mücadelemizde yalnız kaldık. Hayali senaryolarla, provokatif eylemlerle, hukuk dışı örgütlenmelerle bizi yıkmak istediler. Ama güneş balçıkla sıvanmıyor” dedi

Kars
00:00 - 14/06/2009 Pazar
Güncelleme: 03:03 - 14/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Hukuk dışı girişimlerle millet iradesi yıkılmaz
Hukuk dışı girişimlerle millet iradesi yıkılmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin iradesinin üzerinde hiçbir merci olmadığını bildirerek, 'Kim ki kendisini yasama organının yani TBMM'nin üzerinde görürse bu millete haksızlık eder. Asli olan insanımızdır, milletimizdir, vatanımızdır, ülkemizdir, anayasal düzendir' dedi. Başbakan Erdoğan, partisinin İsmail Aytemiz Spor Salonu'ndaki Kars 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Almanya'daki Deniz Feneri davası, Ergenekon ve önceki gün ortaya çıkan yeni andıça değindi..

BİZ TÜRKİYE PARTİSİYİZ

Yapılan 4 seçimde de milletin AK Parti dediğini kaydeden Erdoğan, AK Parti'nin 'Türkiye partisi' olduğunu ifade etti. Bunun 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarındaki 71,5 milyon vatandaşın her biriyle gönül bağı kurduklarının ispatı olduğunu belirten Erdoğan, 'Biz, bir Türkiye partisiyiz. Altını çizerek ifade ediyorum, bize oy versin ya da vermesin tüm vatandaşlarımızın hükümetiyiz. Bu ülkedeki her bir kardeşimin, her bir vatandaşımın huzuru ve emniyeti bizim mesuliyetimiz altındadır. Her bir vatandaşımın yaşam şekli, yaşam tarzı bizim güvencemiz altındadır' diye konuştu.

ÇAMURLAR İZ BİLE BIRAKMADI

Erdoğan, milletin kendilerine emanet ettiği, yüklediği yetkiyi 'hukuk dışı yollardan çalmak, gasp etmek isteyenlere asla müsamaha göstermediklerini' söyledi. Buna 81 ilin her birinin şahit olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hukuk mücadelesinde, demokrasi mücadelesinde yalnız bırakıldığımız dönemler oldu. Hukuksuzlukla üzerimize geldiler. Hukuk dışı örgütlenmelerle üzerimize geldiler, mafyayla çetelerle suç örgütleriyle üzerimize geldiler. Anarşi ile provokasyonlarla tahriklerle üzerimize geldiler. Biz sağduyudan taviz vermedik, soğukkanlılıktan taviz vermedik, sabrettik, hukuku yücelttik. Milli iradeyi güçlendirdik ve yolumuza devam ettik. Hedeflerimizden sapmadık. Hani İstiklal şai-rimiz Mehmet Akif Ersoy diyor ya 'Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir; Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz, Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz'...

Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Hukuku savunmaya devam edeceğiz, laikliği muhafaza etmeyi, din ve vicdan özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Sosyal devlet uygulamalarımıza devam edeceğiz. Demokrasiyi yaşatmaya, demokrasiyi her türlü tehdide karşı kollamaya devam edeceğiz. Bu ten bu canda olduğu müddetçe Türkiye'yi büyütmeye, yüceltmeye devam edeceğiz.'


Vatandaşı iten korumasını kovdu

Başbakan Erdoğan, önceki gün ANFA Altınpark'ta, AK Parti Gençlik ve Kadın Kolları tarafından düzenlenen program çıkışında vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada yanına yaklaşarak bir zarf uzatmaya çalışan vatandaşın derdini de dinledi "Felçli bir kız çocuğum var. Elimden aldılar. 8 aydır göremiyorum. İşsizim lütfen yardımcı olun" diyen vatandaşı dinleyen Erdoğan, bir Başbakanlık korumasının, vatandaşı ittirerek, "Başbakan seni dinledi, yeter artık" sözlerine çok öfkelendi. Erdoğan'ın korumaya, "Koruma, koruma! İttirmeyin yahu! İstemiyorum böyle şeyler. Kimden alıyorsun bu emri" diye bağırarak yanından uzaklaştırdı.


Yanlış hesaplarla bizi suçlayanlar namerttir, namert

CHP'nin Almanya'daki Deniz Feneri ile AK Parti arasında ilişki olduğu iddialarına cevap veren Başbakan Erdoğan, "Milletimize sesleniyorum. AK Parti'nin kasasına bir kuruş evvelallah yanlış para girmemiştir. Ne Deniz Feneri, ne Deniz Feneri'nin yetkililerinin hiçbirisinin benim partimin kasasına girmiş bir kuruşu yoktur" dedi. Erdoğan, bazı çevrelerin "Ne yapalım da AK Parti'yi karalayalım" diye düşündüğünü, anamuhalefet partisi başta olmak üzere bazı çevrelerin bir kampanya başlattığını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: "Efendim ne imiş? Deniz Feneri olayı. Kars'tan serhat şehrinden 780 bin kilometre kareye tüm 71 buçuk milyon milletimize sesleniyorum. AK Parti'nin kasasına bir kuruş evvelallah yanlış para girmemiştir. Ne Deniz Feneri, ne Deniz Feneri'nin yetkililerinin hiçbirisinin benim partimin kasasına girmiş bir kuruşu yoktur. Bu kadar açık. Bunu iddia edenler namerttir, namert.”


Baykal önce kayıp trilyonu açıklasın

Konuşması sırasında CHP' ve Genel Başkanı Deniz Baykal'a seslenen Erdoğan, “Ey CHP, Sayın Baykal, Anayasa Mahkemesi bir trilyona yakın usulsüz harcama yaptın diye seni mahkum etti. Ey Baykal, sen önce bu bir trilyonu nerede harcadın onu ispat et, onu. Onu açıkla, bak bunu ben söylemiyorum, Anayasa Mahkemesi seni tescil etti. 'Usulsüz harcama yaptın' dedi. Naylon faturalar çıkardın, nerede yaptın bu harcamaları bunu açıkla. Ama açıklayabildi mi? Açıklayamadı. Bu ülke bir hukuk devletidir, onlarla ilgili de gereği yapılır. Sen bizi kalkıp da hukuksuzluğu yapanların avukatlığını yapmakla suçlama, o senin sıfatın"diye konuştu.




15 yıl önce