|

Irak'a girip terörü bitirmek hakkımız

Cumhurbaşkanı Gül, Barzani'nin kendisinin muhatabı olmadığını belirterek, “Terörü yok etmek için Irak'a girmek Türkiye'nin hakkı” dedi

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / KAYSERİ
00:00 - 22/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:49 - 22/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Irak'a girip terörü bitirmek hakkımız
Irak'a girip terörü bitirmek hakkımız

Referandumda oy kullanmak için memleketi Kayseri'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mesut Barzani'nin Türkiye'nin sınırötesi operasyon ihtimaline karşı Mesut Barzani'nin yaptığı açıklamalarla ilgili soruya, “Bana bu tür kişilerle ilgili sorular bundan sonra asla sormayın. Benim muhataplarım bellidir” yanıtını verdi. Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne bazı Iraklılardan daha çok önem verdiğini belirten Gül, “Irak'ın toprağında Türkiye'nin gözü yoktur, ama Irak teröristlere yataklık yapmaya devam ettiği süre içerisinde bunu yok etmek de Türkiye'nin hakkıdır, hukukudur. Türkiye bu konuda çok kararlıdır. Zaten Meclis bu konuda yetkiyi de vermiştir” diye konuştu.

KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR

Gazetecilere açıklama yapan Gül, söze “Bugün malesef yine şehitlerimiz var. Hepimizin yüreğini dağlamıştır. Acımız çok derindir” diye başladı. Gül, bu acının bütün Türk milletinin acısı olduğunu ifade etti. Gül, “Bu belayla mücadelede kararlılık çok önemlidir. Tabii akıllı metotlarla gitmek de aynı şekildedir” dedi. Hükümet temsilcilerini ve komutanları toplantıya çağırdığını kaydeden Gül, ertesi gün de TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilerin genel başkanlarını görüşmeye davet ettiğini açıkladı. Gül, “Milletimiz kararlıdır. Eninde sonunda bu kararlılığı neticesinde bu iş bitecektir” dedi.

17 yıl önce