|

Kılıçdaroğlu'ndan Gül ve Erdoğan'lı övgü!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhuriyet'in ülkenin en önemli değeri olduğunu belirterek, "O sayede ben CHP Genel Başkanıyım, Gül Cumhurbaşkanı ve Erdoğan da başbakan" dedi.

Dha
00:00 - 10/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:24 - 10/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu'ndan Gül ve Erdoğan'lı övgü!
Kılıçdaroğlu'ndan Gül ve Erdoğan'lı övgü!

Bayram tatilini memleketi Tunceli'de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karayolu ile Sivas'ın Divriği İlçesi'ne geldi. İliç yol ayrımında partililerce karşılanan ve seçim otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, sevgi gösterileri arasında Divriği Belediyesi'nin düzenlediği piknik alanına geldi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu izdiham nedeni ile otobüsten inmedi ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte halkın üstünden ilçe halkını selamladı. Burada kendisini karşılayanlara yönelik bir konuşma yaptı. Siyaset halka adandığını ve kendisinin de yola çıkarken, halka yalan söylemeyeceğine söz verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Size söz verdim hiç bir halka yalan söylemeyeceğim doğruları söylemeye devam edeceğim. Bir umudum var, güzel Türkiyeyi ayağa kaldırmak, herkesin akşam evine huzur içine dönmesi, herkesin iş aş sahibi olması, bu kadar görkemli bir ülkede işssizliğin olmaması, herkesin birbirine selam verdiği kucaklaştığı bir Türkiye'yi yeniden kurmak için. Sadece Divriği'de, sadece Türkiye'de değil bütün dünyada barışın egemen olduğu coğrafyada Türkiyeyi yeniden inşa etmek. Ne Suriye, ne Irak, ne Ermenistan, ne Rusya ne Bulgaristan, ne Yunanistan. Hiç kimse ile kavgası olmayan, herkesle 'yurtta barış ve cihanda barış için yola çıktık." dedi.

'Her yer Taksim her yer direniş' şeklindeki sloganlar üzerine Kılıçdaroğlu gençlerin Taksim'de bir destan yazdıklarını belirterek, şöyle dedi:

"O gençlerin tek tek hepsinin alnından öpüyorum. Onlar yürekli çocuklarımız. O gençler bütün dünyada Türkiye'nin onuru korudu. Özgürlük ve demokrasi söylemini her yerde dile getirdiler. Polisten, Toma'dan sopadan yılmadılar. Gözlerini kaybettiler. Hayatlarını feda ettiler yılmadalar. Asla yılmayacağız mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Özgürlük farklı bir şeydir. Taksim'deki gençlerimiz özgürlük ve demokrasi söylemini bütün dünyaya haykırdı. 'Taksim'de gençler direndi, yeni yapılanmada kadınlar da direniş. Onlar da özgürlük ve demokrasi istesin. Taksim'e anneler de gitti. O annelerin de hepsinin ellerinden öpüyorum. Öyle çocuklar yetiştirdikleri için."

CUMHURİYET SAYESİNDE

Kılıçdaroğlu Mustafa Kemal Ataürk'ün çok güzel bir şey yaptığını ve cumhuriyeti kurduğunu hatırlatarak şöyle dedi: "O cumhuriyet sayesinde Tunceli'nin küçük bir köyünde doğan Kılıçdaroğlu bugün CHP'nin genel başkanıdır. Atatürk, halkın iradesi ile halka beraber yürüdü. En karanlık dönemde dahi TBMM'yi çalıştırdı. O cuhuriyet sayesinde Kayseri'de küçük bir esnafın oğlu olan Abdullah Gül cumhurbaşkanı oldu, yine o süyede Rize'den yırtık ayakkabı ile gelip bugün başbakanlık koltuğuna Recep Tayyip Erdoğan oturdu. O nedenle hepimiz Cuhuriyet'in değerini çok iyi bilmek zorundayız."CHP'nin barışa karşı olduğu söylemlerine de değinen KIlıçdaroğlu, "Biz barışa niye karşı olalım. Bu mümkün mü. Biz barışı her ortamda her yerde savunuyoruz. Barışın yolu özgürlük ve demokrasiden geçer. Bizim 17 maddelik bildirgemiz var. Bunu dikkatli okusunlar." dedi. CHP'de parti genel merkez ve yönetim yapısında önemli değişiklikleryaptıklarını belirter Kılıçdaroğlu, "Tabanda da ciddi bir değişiklik yapacağız. Onun için gençleri CHP'ye katılmaya davet ediyorum. CHP'yi değiştirmek mi istiyorsunuz, o halde bize katılın.' dedi.


11 yıl önce