|

Liderlerin mitingleri iptal

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin düşmesi nedeniyle tüm siyasi partiler mitinglerini iptal etti. Başbakan Erdoğan olay yerine giderken, CHP lideri Baykal da BBP Genel Merkezi'ne “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.

00:00 - 27/03/2009 Cuma
Güncelleme: 21:29 - 26/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Liderlerin mitingleri iptal
Liderlerin mitingleri iptal

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin düşmesi siyasette büyük üzentüye neden oldu. Yerel seçimlere 4 gün kala meydana gelen kazanın ardından, dün adeta siyasete 'kaza molası' verildi.

Partiler yapacakları mitingleri, genel başkanlar gezi programlarını iptal ettiler. İlk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane ve Erzincan mitinglerini iptal etti. Erdoğan, mitinglerini iptal ettikten sonra kazanın yaşandığı Kahramanmaraş'a giderek Göksun İlçesi'ne ulaşmaya çalıştı.

GENEL MERKEZE ZİYARETÇİ AKINI

Bu arada muhalefet partileri de miting çalışmalarına dün ara verdi. Bartın ve Zonguldak'a giderek vatandaşlara hitap etmesi beklenen CHP lideri Deniz Baykal, mitingini iptal etti. MHP lideri Devlet Bahçeli de, Giresun ve Samsun'da vatandaşlarla buluşmayı, geceyi ise Giresun'da geçirmeyi planlıyordu. Ancak Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişiyi taşıyan helikopterin bulunamaması nedeniyle Bahçeli, mitingi iptal ederek karayoluyla Ankara'ya döndü. MHP bugün yapılması planlanan Amasya ve Tokat mitinglerini de aynı gerekçeyle iptal etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Tokat ve Çorum; Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu da Gümüşhane ve Bayburt mitinglerini iptal etti.

TOPTAN ÜLKEYE DÖNDÜ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin hâlâ bulunamaması üzerine Tunus ziyaretini yarıda keserek Türkiye'ye döndü. Öte yandan kurtarma çalışmalarının yeterli olmadığı gerekeçesiyle Alperen Ocakları'na mensup bir grup genç ve bazı partililer, Başbakanlığa yürümek istedi.


Erbakan'dan geçmiş olsun ziyareti

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi nedeniyle BBP Genel Merkezi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yazıcıoğlu'nu uzun yıllardır tanıdığını söyleyen Erbakan, “Çok kıymetli kardeşlerimizden şu ana kadar haber alınamamış olması ayrıca üzüntü vericidir. Bir an evvel kurtulmalarını temenni ediyoruz” dedi.


Tüm imkanları seferber ettik

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ndeki Hükümet Konağı'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, “Çalışmalar şu anda devletin tüm imkanlarıyla sürdürülüyor. Olay bölgesine gönderilen uçak ve helikopterler, kar yağışı, sis gibi olumsuz hava koşullara rağmen bölgede görev yapmış, sadece yakıt ikmali için bölgeden ayrılmışlardır” diye konuştu.


Gereken her tedbiri alıyoruz

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, beraberinde Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, AK Parti Ankara milletvekilleri ve AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge ile birlikte BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Helikopterin bulunması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini bildiren Çiçek, AKUT ekipleri de dahil olmak üzere çok sayıda gönüllünün aramalara katıldığını söyledi. Çiçek, “Olumlu bir neti-ceye varmasını hem arzu hem de temenni ediyoruz. Dedikodular nedeniyle dikkat etmek gerekiyor. Hava muhalefeti var; ama hızlandırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. İlgili makamların bu tip durumlarda uzman birlikleri ve ekipleri var, ellerinde planları, tecrübeleri var. Genelkurmay Başkanlığı, Gölbaşı'ndaki özel birliklerini de sevk etti. Jandarma Komando Birimleri de oraya gitti. Alınması gereken ne tedbir varsa alıyoruz. Teknik ayrıntıyı bilme şansım yok. Kimsenin de bilme şansı yoktur. Arama-tarama da telefonla verilen bilgiye göre belirlenen bölgede yapılıyor” şeklinde konuştu.



15 yıl önce