|

MHP''li Vural''dan Başbakan'a: Senin memurun yok

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın yeni anayasa için mart ayı sonunu işaret etmesi ile ilgili, ''Senin memurun yok.'' dedi.

Cihan
00:00 - 31/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:58 - 31/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
MHP''li Vural''dan Başbakan'a: Senin memurun yok
MHP''li Vural''dan Başbakan'a: Senin memurun yok

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM''de yaptığı basın toplantısında ''Bugün bir İçişleri Bakanı İmralı''ya yapılan müzakereler sonucunda görevden alınıyorsa, milletin bunu bilmeye hakkı vardır.'' dedi. Eski Başkan İdris Naim Şahin''in, terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavrın kurbanı olduğunu kaydeden Vural, ''İmralı, Kandil için kurban edildiği anlaşılıyor.'' ifadesini kullandı.

Başbakan''ın anayasa konusundaki yaklaşımının doğrudan doğruya müzakere süreci ile ilgili olduğunu savunan Vural, ''Sayın Başbakan birilerine mahkumdur. Kim dayatıyor, ne var ellerinde? Senin memurun yok. Yok mart ayına kadar… Başbakan''a birileri dayatma yapıyor o da dayatmayı TBMM''ye yapmaya çalışıyor.'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın tutuklu generallerle ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Vural, ''Başbakan bir dengeleme ihtiyacı içinde. Bir taraftan PKK ve KCK''lılar ile ilgili bir yargı paketi hazırlanırken, şimdi bunları söyleyerek dengeleme yapmaya çalışıyor.'' şeklinde konuştu.

PKK, KCK ve BDP ile yapılan bir anayasanın dayatıldığını söyleyen Vural şöyle konuştu: ''AKP, Uzlaşma Komisyonu''nu bir araç olarak kullandı. Minareyi çalmışlar, Uzlaşma Komisyonu''nu kılıf olarak kullandılar.''

11 yıl önce