|

MHP'nin masadan kalkmaya niyeti yok

MHP lideri Bahçeli, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "MHP'nin masadan kalkmaya niyeti yok. Meclis Başkanı sen madem ki komisyon başkanlığından çekildin, Allah yolunu açık etsin, nereye gidersen git ama biz oradayız" dedi.

Aa
00:00 - 24/11/2013 Pazar
Güncelleme: 18:29 - 24/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
MHP'nin masadan kalkmaya niyeti yok
MHP'nin masadan kalkmaya niyeti yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Manavgat Belediye Başkan adayı Raşit Enhoş'un seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, 2007 ve 2011 yılları seçim dönemlerinde her siyasi partinin seçim beyannamesinde yeni bir anayasa yapımını millete vadettiğini hatırlattı.

MHP olarak "bütün siyasi partiler anayasa değişikliğini istiyorsa gelin Meclis'te bulunan siyasi partilerin eşit katılımıyla ve bir de kendine has 15 maddelik ilkesiyle anayasa çalışması yapalım" dediklerini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Meclis'in Başkanı da bu uzlaşma komisyonunun başkanı olsun. Şimdi 60 madde üzerinde mutabakat sağlandı. Ama anayasanın nasıl tamamlanacağı üzerinde çalışmalar devam ederken bu demokratik açılım zırvası, barış süreci, Oslo müzakerelerinde hangi sözler verilmişse onları yerine getirmek, bir takım aflar çıkartabilmek, anayasada bazı demokratik hakları birilerine verebilmek için oyun üstüne oyun kurarlarken, şimdi masadan kalkıyorlar. Bütün siyasi partiler diyor ki (zamanla uzlaşabildiklerimiz üzerinde çalışalım). Adalet ve Kalkınma Partisi bundan rahatsızlık duyuyor, masadan kalkmak istiyor ama milletin yüzüne bakmaya cesaret edemediği için Meclis Başkanını evvelsi gün görevlendirmiş. (Ben masadan kalkıyorum, bu 60 maddeden öte bir şey olmuyor) diyerek komisyonu dağıtmaya çalışıyorlar. Neden, çünkü MHP orada kaya gibi duruyor. Masadan kalkmaya niyeti de yok. (Masadan kim kaçarsa kaçsın ama biz orada duracağız) diyoruz. Şimdi Meclis Başkanı sen madem ki komisyon başkanlığından çekildin, Allah yolunu açık etsin, nereye gidersen git ama biz oradayız, diğer siyasi partiler de orada olmada kararlıysa Adalet ve Kalkınma Partisi de gelirse geldi, gelmezse o da kaçmış olur."

Bu arada Bahçeli, konuşması sırasında ikindi ezanının okunması üzerine konuşmasına ara verdi. Ezanın bitmesinin ardından da konuşmasına devam etti.


10 yıl önce