|

Milletvekillerimiz arasında ayrım yoktur

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, partisinde eş başkanlar ve milletvekilleri arasında herhangi bir ayrımın olmadığını söyledi.

Cihan
00:00 - 22/02/2013 Cuma
Güncelleme: 16:47 - 22/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
Milletvekillerimiz arasında ayrım yoktur
Milletvekillerimiz arasında ayrım yoktur

Hiç kimsenin kendilerine ayrımı dayatamayacağını ifade eden Demirtaş, ''Oraya giden her arkadaşımız politik bir amaçla gidiyordur. Oraya giden her milletvekili arkadaşımız bu süreci sayın Öcalan''la tartışmak isterdi.'' dedi.

Taksim''de Aleviler ile ilgili düzenlenen bir programa katılan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı''ya gidecek heyet ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bir gazetede yayınlanan anketi yorumlayan Demirtaş, ''Bu iş anketlerle yürüyecek bir iş değil. Yüzde 99 barışa karşı olsa barışı savunmamamız mı gerekir? Bu evrensel bir ilkedir. Başbakan''a tavsiyemiz şudur: Şu barışı gerçekleştirene kadar bu anket işinden vazgeç. Her gün anketlere bakarak politika yapıp, söylemi buna göre geliştireceğin yere ilkesel bir duruş sergileyerek anketlere oy oranlarına partilerimizin destek oranına bakarak bu süreci yürütemeyiz. Biz bu nedenle anketlere bakmak yerine insanların yüreğine, gözlerine bakmayı tercih ediyoruz. İnsanlar barış istiyor. Yüreklerden barış çığlığı haykırılıyor. Partimiz bütün zorlukları göğüsleyerek yürüyor. Oy oranı bizim açımızdan çok önemli değil. Başbakan da keşke anketleri bir kenara bırakarak konuşmayı başarabilse.'' ifadelerini kullandı.

Partideki hiçbir milletvekili arasında ayrım olmadığını belirten Demirtaş, ''Hiçbir şekilde milletvekillerimiz ve eş başkanlar arasında asla bir ayrım yoktur. Hiç kimse de bu ayrımı bize dayatamaz. Böyle varmış gibi gösterenler de kendilerini yanıltmış olurlar. Oraya giden her arkadaşımız politik bir amaçla gidiyordur ama oraya giden her milletvekili arkadaşımız bu süreci sayın Öcalan''la tartışmak isterdi.'' şeklinde konuştu.


11 yıl önce