|

Milli iradeyi boykot ediyor

Kılıçdaroğlu, halkın cumhurbaşkanı seçtiği Erdoğan''ın 28 Ağustos''taki yemin törenine katılmayacak. Eski CHP reflekslerini terkedemeyen Kılıçdaroğlu, vekilleri ise serbest bıraktı

Yasemin Asan
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:18 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli iradeyi boykot ediyor
Milli iradeyi boykot ediyor

Anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halkın ''Yeni Türkiye'' vizyonuyla Köşk''e taşıdığı Tayyip Erdoğan''ın 28 Ağustos''ta Meclis''te yapacağı yemin törenine katılmayacak.

Girdiği tüm seçimlerden yenilgiyle çıkan CHP''de zihniyet ''millete rağmen'' değişmiyor. Daha özgür, demokratik ve ''Yeni Türkiye'' vizyonuyla meydanların kucakladığı Erdoğan, 10 Ağustos''taki seçimlerde yüzde 52 oy oranıyla ilk turda seçilmeyi başardı. Eski Türkiye zihniyetiyle hareket eden muhalefet ise millet nezdinde kabul görmedi ve ağır bir yenilgi aldı. Tüm bu sonuçlara karşın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eski CHP''nin refleksleriyle hareket etmeyi tercih etti.

GRUBU SERBEST BIRAKTI

Kılıçdaroğlu, 12. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın 28 Ağustos''taki yemin törenine katılmayacağını açıkladı. CHP lideri, TBMM''deki törene parti içinden katılmak isteyenlerin gidebileceğini söyledi.

DEVLET GELENEĞİNE SAYGI GEREĞİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise MHP''nin devlet geleneklerine saygılı olduğunu vurgulayarak, ''Devlet geleneklerine saygı gereği Tayyip Erdoğan''ın yemin törenine katılacağız. Cumhurbaşkanlığının yemin töreninde MHP Meclis''te olacaktır'' dedi.


10 yıl önce