|

Onları yakından takip ettik

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'de tutulan gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun'un serbest bırakılmasını, "Belki çok duyurulmadı ama Türkiye daima vatandaşlarının zor duruma düşmeleri halinde onları yakından takip eder" dedi

Aa
00:00 - 13/05/2012 Pazar
Güncelleme: 02:52 - 13/05/2012 Pazar
Yeni Şafak
Onları yakından  takip ettik
Onları yakından takip ettik

Şanlıurfa'daki temaslarını Balıklıgöl, Haleplibahçe mozaikleri ve Göbeklitepe ziyaretiyle noktalayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, buradan helikopterle Adıyaman'a geçti. Cumhurbaşkanı Gül, Adıyaman Valiliği'ni ziyareti sırasında basın mensuplarının, 'Suriye'deki Türk gazetecilerin serbest bırakıldığının ve Suriye'de ateşkesin tehlikeye girdiğine dair yorumlar yapıldığının' hatırlatılarak, bu konulardaki değerlendirmesinin sorulması üzerine, 'Önce bir gelsinler. Tabii ki onların hayatları, onlarla ilgili konular devamlı takip edildi. Belki çok duyurulmadı ama Türkiye daima vatandaşlarının zor duruma düşmeleri halinde onları yakından takip eder' diye konuştu.

ANNAN PLANI'NDA ISRARCIYIZ

Suriye'de yaşanan geçiş döneminin kansız olmasının arzu edildiğini belirten Gül, 'Komşumuzdaki insanların acı çekmesini hiçbir zaman istemeyiz. Artık eski, otoriter rejimlerin bu coğrafyada devamı zaten mümkün değildir. Kofi Annan Planı aslında yeni bir fırsattır. Şu anda uygulamasında zorluklar var. Gözlemci sayısının artırılması gerekir. Bu sağlanabilirse o zaman Suriye'nin yeni bir döneme geçişi daha acısız bir şekilde gerçekleşir. Biz bu planın uygulanmasında ısrarcıyız' dedi. Gül, '12 Eylül darbesine ilişkin davaya Cumhurbaşkanlığının müdahil olup olmayacağına' ilişkin soruyu, 'O zaman cumhurbaşkanı yoktu memlekette maalesef' diye cevapladı.

ADIYAMAN'DA GÜL YAĞMURU

Valilik'ten belediye binasına yürüyerek geçen Gül'e vatandaşlar yol boyunca yoğun ilgi gösterdi. Adıyaman halkını selamlayarak belediyeye ulaşan Gül'ün binaya girişinde üzerine gül yaprakları ve konfetiler yağdırıldı. Halk oyunları ekiplerinin gösterisini izleyen Gül, belediye binasının balkonundan Adıyamanlılara hitap etti.

Kendisine gösterilen sevgiye teşükkür eden Gül, Türkiye'nin bütün şehirleri gibi Adıyaman'ın da son gördüğünden bu yana çok değiştiğini, bunu görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Konuşması sık sık 'Adıyaman seninle gurur duyuyor' tezahüratlarıyla bölünen Gül, Adıyamanlılara gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek, sözlerini tamamladı. Gül daha sonra, kentin önde gelenleri, şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde biraraya geldi. Yemek öncesinde şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenen Gül, onlarla bir süre sohbet etti. Adıyaman'da Sünni, Alevi ve Süryani vatandaşların yaşadığını hatırlatan Gül, 'Hepsi bu ilin zenginlikleridir" dedi.


12 yıl önce