|

Operasyonun amacı vesayetin devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop 17 Aralık operasyonu ile ilgili konuştu. Şentop, "Bu operasyonu yapanlar vesayetin devam etmesini isteyen bir yapıdır" dedi.

.
00:00 - 12/01/2014 Pazar
Güncelleme: 12:06 - 12/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Operasyonun amacı vesayetin devamı
Operasyonun amacı vesayetin devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Mehmet Acet'in sunduğu Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Başkent Kulisi'ne konuk oldu. Şentop 17 Aralık operasyonu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şentop " Bu operasyonu yapanlar vesayetin devam etmesini isteyen bir yapıdır." dedi.

İşte Şentop'un o açıklamaları:

Anayasa uzlaşma komisyonu sona erdiğinde hem demokratikleşmeyle ilgili çalışmalarımızı Ağustos sonu gibi başladık. Bu temel kanunları değiştirelim diyorlardı bazı partiler. Ama biz Anayasa değişikliği yapalım dedik. Eğer yapamazsak kanunlarla değişiklik yapalım dedik. HSYK ile ilgili çalışmalar Eylül'den itibaren başladı. Bu çalışmanın Meclis gündemine geleceği öğrenileceği için bu olaylar hızlandırılarak ortaya çıktı. 2 yıldan fazla süren bir soruşturma neden bir anda Aralık ayında patladı. HSYK ile ilgili değişiklik geleceği anlaşıldığı için bunlar birden ortaya çıktı. Kanun hazırlandığı için böyle bir iş ortaya çıktı.

17 ARALIK HEM AK PARTİ'YE HEM CAMİA'YA YAPILAN BİR OPERASYONDUR

17 Aralık bir yargı darbesidir. Türkiye'de bir paralel hukuk düzeni oluşturuldu. 28 Şubat'tan sonra yüksek yargı bir vasi oluştu. AK Parti'nin yeni anayasa istemesinin de sebebi budur. Biz veseyati kaldırmak istiyoruz. Bu yapı örgütsel bir yapıdır. 17 Aralık hem AK Parti'ye hem de Camia'ya yapılan operasyondur. Önemli olan husus şu; Türkiye'de en önemli mesele; şu AK Parti'yi eleştirmek siyasetin işidir. Türkiye'nin ilkeler üzerinden sukunete ihtiyaç var." dedi.

10 yıl önce