|

Patrona Zaman muhabiriyle mesaj

Başbakan Erdoğan, Almanya'ya hareketi öncesi Atatürk Havaalanı'nında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Zaman muhabirinin Rıza Zarraf ile ilgili soru sormasının ardından,"Bu konuyla ilgili bana hiçbir suç duyurusu gelmemiştir. Bu sorunun cevabını sana verdim, patronlarınız da duymuştur" dedi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 3/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:27 - 3/02/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Patrona Zaman muhabiriyle mesaj
Patrona Zaman muhabiriyle mesaj

Başbakan Erdoğan Almanya seyahati öncesi Havaalanın'da basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan Almanya ile ilişkiler, paralel devlet, tutukluluk süresi ve İran'la ekonomik ilişkiler gibi birçok konuya açıklık getirdi.

Erdoğanın konuşmasında öne çıkanlar;

Almanya ile köklü bir dostluk ve tarihimiz var. Almanya'daki soydaşlarımız Almanya'ya çok önemli katkılar sunuyor. Almanya kabinesinde ilk kez Türk kökenli biri yer alıyor. Bizler Almanya'daki Türk toplumunun Alman toplum hayatına kolaylıkla uyum sağlamasını istiyoruz. Oradaki soydaşlarımızın oraya entegrasyonunda bir sorun yoktur.

Alman en büyük ticari ortağımızdır

Türk-Alman üniversitesi kurma girişimimiz aynı kararlılıkla sürüyor. Almanya ile ortak politikalarımızdan azami şekilde fayda sağlamak istiyoruz. Almanya Türkiye'nin en büyük ticaret ortağıdır. Almanya'nın şirketleri ülkemizde birinci sıradadır. AB üyeliği için güçlü irademiz devam ediyor. Almanya dönem başkanlığı döneminde 3 fasıl açıldı. Almanya'nın AB sürecinde Türkiye'ye desteği devam ediyor. Vize muafiyeti konusunu Alman dostlarımızla en kısa sürede aşmaya amaçlıyoruz.

İran ile ilişkilerimizi geliştireceğiz

Türkiye İran arasındaki süreçte İran'a yönelik önlemler değil yaptırımlar söz konusudur. Bazı ülkeler bu yaptırımların dışına çıkmıştır. İran ile anlaşmaya vardığımız takdirde ticaretimiz artacaktır. Vergilerde karşılıklı indirimlere gittiğimiz takdir de ithalat ve ihracatımız artacaktır. Bunlar aramızdaki ilişkileri olumlu manada etkileyecektir. İran'da petrol ve doğalgaz ithalatındaki fiyat ayarlamasında bakanlarımız çalışma yapıyor.

Devletin içindeki paralel devlete göz yummamız mümkün değil. Bu olay artık devletimizin bekaa meselesi olmuştur.

Paralel Yapı Firmasının Anketleri

Bizim yaptırdığımız anketler var. Bunlara inanalım size mi inanalım? Ben size Konda'nın ocak ayı anketine göre bilgi vereyim; AK Parti 47,7 CHP 28,5 MHP 14,4 BDP 5,9'dur. İşte senin söylediğin seçim anketinin adı, "Paralel yapı firmasının anketidir." Bunlar kendilerine göre bu ülkede bir irade yaratmak istiyorlar. Ülkedeki iradenin yeri meydanlardır.

Bizim partimizin her ay 4 tane anketi var. Biz bu anketlere göre adımımızı atarız. Biz hayali projelerle konuşmuyoruz. Eserimiz ortadadır. Eserimiz Türkiye'dir. Bizim milletimiz bize hep sahip çıkmıştır.

Yargı süreci ile ilgili söyleyecek hiçbir sözüm yok.(Ali İsmail Korkmaz davası içi)

Erdoğan Bayraktar ile görüşme yaptım. Ama benim ikna etme gibi bir çabam olmadı. Erdoğan Bey benim 25 yıllık arkadaşım. Nereden, nereye birlikte yürüdüğümüz bellidir. Onun kullandığı yanlış ifadeyi düzeltmek ona düşer.

Özel Yetkili Mahkemeleri süratle kaldırmak için uğraşıyoruz. TMK ile ilgili madde için yeni bir düzenleme içindeyiz.

Tutukluluk süresi daha önce 10 yıldan 7.5 yıla indirilmişti. Şimdi bunu 5 yıla indirme kararı aldık.

Vali yada emniyet müdürünün haberi olmadan asla "adli kolluk" görevini yerine getiremez. Gerekirse bir 'Adli Kolluk' kurumu kurarız. Gerekirse sadece İçişleri Bakanlığı'na bağlı olur. Bunun üzerine arkadaşlarımızda bir çalışma yaptık. Eğer bunu hayata geçirirsek bu kuruma personel alımı yapacağız ve uygulamaya geçireceğiz.

Bu ülkede hala paralel devlet yok diyenler başını iki elinin arasına alıp düşünsünler.

MİT uyarı yapmaz, tespit yapar. MİT'in raporunu bilecek kadar paralel çalışıyorsunuz. Bu şekilde de direk bu işlere gitme yoluna gidiyorsunuz. Nasıl bu bilgiler ele geçirilir? MİT sürekli gizlilik politikasıyla çalışır. Siz nasıl bu bilgileri ele geçirirsiniz?

Bu insan için suçu sabit olmadan nasıl suç dersiniz? Bu bizim dinimizde de yoktur. İsmi geçen kişiyle ilgili bana hiçbir zaman suç duyurusu gelmemiştir.(Rıza Zarraf) Bunu patronlarınız da duymuştur.


10 yıl önce