|

PKK'ya ölüm çemberi

Terör örgütünün hain pususuna Mehmetçik'in cevabı gecikmedi. Gece yarısı başlayan çatışmada 32 terörist öldürüldü. Sınırı geçip birliğimize saldırdıktan sonra Kuzey Irak'a doğru kaçan 200 PKK'lı kuşatıldı

Ali Oktay
00:00 - 22/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:48 - 22/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
PKK'ya ölüm çemberi
PKK'ya ölüm çemberi

Türkiye dün kanlı terör örgütünün aramızdan aldığı 12 askerimizin acı haberiyle uyandı. Gece yarısı Mehmetçik'in yoluna pusu kuran hainler, Hakkari Yüksekova'nın Irak sınırındaki Dağlıca Beldesi'nden Yeşiltaş'a giden askeri konvoya saldırdı. Avaşin çayı üzerindeki Şehri köprüsünü geçen konvoydaki araçları roketatarla vuran 200 kişilik PKK'lı terörist grup, daha sonra köprüyü de havaya uçurarak yayalım ateş açtı. 12 askerimizin şehit olduğu saldırıda 16 asker de yaralandı.

HAVA TAKİBİ

Teröristlerin hain pususunun hemen ardından bölgeye havadan destek geldi ve askerimiz sınırdan kaçmaya çalışan PKK'lıların peşine düştü. Operasyonda 32 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinden Kuzey Irak'taki PKK terör örgütünün lojistik kamplarına yönelik topçu atışı yapıldığı bildirildi. Hakkari'de İran sınırındaki Dağlıca bölgesinde çembere alınan PKK'lıların Kuzey Irak'a doğru kaçmasını engellemek için Şırnak'tan bölgeye birlik sevkiyatı yapıldı. Şırnak'ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde bulunan komando ve topçu birlikleri ile bölgeyi iyi bilen köy korucuları PKK'lıların Kuzey Irak'a kaçmalarını engellemek için Hakkari sınırına kaydırıldı. Karadan teröristleri takip eden birliklerimizle koordineli olarak Diyarbakır 2. Taktik Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan 6 adet F-16 da sınır bölgesini havadan kontrol altına aldı. Uçakların sınır bölgesinde keşif uçuşu yaptıkları öğrenildi.

SIKIŞTILAR

Kuzey Irak'ta topraklarındaki sıfır noktasına kaydırılan birlik terör örgütünün lojistik kamplarını top atışına tuttu. Çembere alınan PKK'lılara yardıma gelmesi engellenen teröristlerin K. Irak'ın içlerine kaçmaya başladıkları bölgeden gelen bilgiler arasında. F-16 tarafından daha önceden tespit edilen kaçış güzergahları da ağır topçu ateşi altına alındı. Güvenlik güçlerimiz ayrıca 63 hedefi top ateşi altında tutmaya devam ediyor.

17 yıl önce