|

PM'ye sızma kurultayı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Kurultay'a sancılı gidiyor. 18 Aralık'ta yapılacak Kurultay'da CHP içindeki muhalefet Kılıçdaroğlu'nu zorluyor. Deniz Baykal ve Önder Sav yönetimden daha çok yer kapmak için Kılıçdaroğlu'nu Kurultay'da zorlayacak. Kılıçdaroğlu ile hareket eden Gürsel Tekin ise CHP Genel Başkanlığı için hazırlık yapıyor.

00:00 - 3/12/2010 Cuma
Güncelleme: 01:32 - 3/12/2010 Cuma
Yeni Şafak
PM'ye sızma  kurultayı
PM'ye sızma kurultayı

CHP Kurultayı 18 Aralık'ta yapılacak. Kurultay'da Genel Başkanlık ve tüzük değişikliği yapılmazken sadece Parti Meclisi(PM) üyeleri seçilecek. Parti'de ipleri yeni eline alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise zor günler bekliyor. Daha önce yaptığı açıklamalar ile PM üyelerini çarşaf liste ile belirleyeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, CHP içindeki muhalefeti görünce bundan vazgeçerek blok liste ile girme kararı aldı.

KÜSKÜNLER BÜYÜK GÜÇ

CHP eski lideri Deniz Baykal ve Önder Sav yapılacak Kurultay'da yönetimde daha güçlü bir şekilde gelmeyi planlıyor. Kılıçdaroğlu ile anlaşmayacakları ortaya çıkan Baykal ile Sav'ın Kurultay'da kendi güçlerini Kılıçdaroğlu'na gösterecekleri belirtiliyor.

SAV TEŞKİLATTA ETKİLİ

Yönetimden kısa bir süre önce uzaklaştırılan Sav, CHP'nin teşkilatında oldukça güçlü olduğu belirtiliyor. Sav'ın Kurultay'da bu teşkilatçılık özelliklerinden faydalanarak Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bırakabileceği belirtiliyor.

VEKİL TELAŞI YAŞANIYOR

18 Aralık'taki Kurultay'da belirlenecek PM 5 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimlerde CHP'nin milletvekili adaylarını da belirleyecek. Bu yüzden CHP'de milletvekili olmak isteyenler, PM'ye kendine yakın isimleri seçmek istiyorlar. CHP'de milletvekili olmayı düşünenlerin hepsinin bu yüzden Kurultay'a daha sıkı asıldığı belirtiliyor.

TEKİN KENDİNE ÇALIŞIYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ortak hareket edenlerin içinde en dikkat çeken isim ise Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin. Tekin'in Kılıçdaroğlu'na PM'nin nasıl belirleneceği ile ilgili sürekli tavsiyelerde bulunduğu belirtiliyor. Tekin bu şekilde kendisine yakın bütün isimleri PM'ye yerleştirmeyi planlıyor.


Genel başkan olmak istiyor

Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Tekin'in teşkilatın yapısını da hızlı bir şekilde değiştiriyor. Tekin'in Kılıçdaroğlu ile ilk ayrılığında teşkilatı da arkasına alarak Genel Başkanlığa gelme hesapları yaptığı belirtiliyor. Tekin'in de Sav'ın Baykal'ı tavsiye etmesi gibi Kılıçdaroğlu'nu tasfiye etmeyi düşündüğü belirtiliyor. Tekin'in bazı yakın çevresine de CHP'de başkan olma ile ilgili özlemlerini dile getirdiği belirtiliyor.


13 yıl önce