|

Rotasını bilmediğimiz gemiye binmeyiz

CHP lideri Deniz Baykal açıklama yaptı.

Yeni Şafak
00:00 - 24/08/2009 Monday
Güncelleme: 13:16 - 24/08/2009 Monday
Yeni Şafak
Rotasını bilmediğimiz gemiye binmeyiz
Rotasını bilmediğimiz gemiye binmeyiz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin başlattığı demokratik açılım sürecine dahil olmayacaklarını dile getirerek, 'Rotasını bilmediğimiz, hangi limana demir atacağını bilmediğimiz gemiye binmeyiz' dedi.



Baykal, Kürt meselesinin halli için hükümetin ortaya koyduğu demokratik açılım sürecinin ne olduğunun netlik kazanması gerektiğini belirtti. CHP'nin, bu süreç netleştirilmeden işin işine girmeyeceğini söyleyen Baykal, 'Hükümet süreci netleştirmeden muhalefet partilerinin işbirliğine girmesi söz konusu değildir' diye konuştu.


CHP Genel Merkezi'nde, demokratik açılım konusunda basın toplantısı düzenleyen Baykal, şu ana kadar konu hakkında yaptığı açıklamaların arkasında olduklarını kaydetti. Hükümetin, kapsamını ve çerçevesini belirlemediği bir süreci başlattığını savunan Baykal, 'Kapsamı ve çerçevesi belli olmayan, net olmayan bir sürece dahil olmayız' şeklinde konuştu.


Söz konusu sürecin toplumu çok olumsuz etkilediğini bildiren Baykal, terörle mücadele sürecinden terörle müzakere sürecine girildiği iddiasında bulundu. 'MGK da bu olumsuz bir sürecin bir parçası haline geldi' diyen Baykal, son MGK bildirisinde sürece devam kararı çıkmasından ötürü kurulu eleştirdi.


Hükümetin, başlattığı sürece bazı kesimleri dahil ederek bir tablo oluşturduğunu belirten Baykal, 'Rotasını bilmediğimiz gemiye binmeyiz. Hangi limana demir atacağını bilmediğimiz gemide yer almayız. Biz bu tablo içinde olmayız. Hükümetin, süreci netleştirmeden muhalefet partileriyle işbirliğine girmesi söz konusu değildir." diye konuştu.








Baykal'ın konuşmasında öne çıkan satırbaşları şöyle:



  • Bugün yapılan çalışma Türkiye'yi bütünleştirmek bir yana Türkiye'yi son derece zarar verip, ulusal birliğin sarsılmaya başlamasına yol açmıştır. Henüz proje gerçekleşmiş değildir. Bizatihi başlatılan çalışma, tartışmalar, Türkiye'yi çok ciddi şekilde olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu gerilim Başbakanı, Cumhurbaşkanı, MGK'yı içine aldığını üzüntülü bir şekilde görüyorum. Sanatçılar bölünmeye başlamıştır.


    AYRINTILAR GELİYOR...

  • 15 years ago