|

Sezer'i seçtirmek için bizi ikna odalarına aldılar

Cihan
00:00 - 13/03/2009 Cuma
Güncelleme: 09:31 - 13/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Sezer'i seçtirmek için bizi ikna odalarına aldılar
Sezer'i seçtirmek için bizi ikna odalarına aldılar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Meral Akşener, Ahmet Necdet Sezer'i Cumhurbaşkanı seçtirmek için bireysel hareket eden milletvekillerinin ikna odalarına alındığını ifade ederek, "İkna odasına alınmış bir kişi olarak konuşuyorum.

Ahmet Necdet Sezer'in demokratik bir insan olduğu bunun için seçilmesi gerektiği söylenerek, bizlere uzun uzun Sezer'i anlattılar. Beni ikna edemeyince eşim ve ağabeyimle konuştular. Sonuçta Ahmet Necdet Sezer herkesin onayı ile Cumhurbaşkanı seçildi."

TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya geldi. Akşener, MHP Konya İl Teşkilatı tarafından Bera Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı olması sürecine değindi. Programa MHP Konya milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.


Bilginin insana bir yük olduğunu söyleyen Meral Akşener, "Keşke bu kadar şey bilmeseydim" ifadesini kullanarak, Sezer'in Cumhurbaşkanı olması için çok sayıda milletvekiliyle konuşulduğunu söyledi.

Sezer'e onay vermeyen milletvekillerinin ikna odalarına davet edilerek, uzun uzun konuşulduğunu belirten Akşener, "Yenilikçi kanadın başında bulunan Abdullah Gül gibi pek çok isim, Ahmet Necdet Sezer isminin Cumhurbaşkanı seçilmesi için bizim gibi bu konuya mesafeli bakan, bireysel hareket eden milletvekilleri ikna edilmeye çalışıldı. Hani İstanbul Üniversitesi'ndeki ikna odaları vardı, ona benzeyen bir şekilde bizi ikna etmek için davetler düzenlediler. Haşim Kılıç, Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesi için en hararetli savunuculuğu yapan kişiydi. Çünkü Ahmet Necdet Sezer, Haşim Kılıç'ın büyük gayretleriyle Anayasa Mahkemesi Başkanı seçilmişti. Sezer, başkan seçildikten sonra bir açılışa katılmış ve burada demokrasiyi vurgulayan bir konuşma yapmıştı. Bunun üzerine Sezer'in çok demokrat bir insan olduğunu ve bu nedenle bütün milletvekillerinin ona oy verip seçtirmesi gerektiğini savundular" dedi.


İkna odasına alınmış bir kişi olarak konuştuğunu belirten Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü, "Bizlere Sezer'in niçin seçilmesi gerektiği uzun uzun anlatıldı. Beni ikna edemediler, Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı olmasına onay vermedim. Bunun üzerine Anayasa Mahkemesi Üyesi Sacit Adalı, ağabeyimi ve eşimi benim adıma ikna etmeye çalıştılar. Sonuçta Sezer, herkesin onayı ile Cumhurbaşkanı seçildi."


Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın 'Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bilmem söylesem mi söylemesem mi?' sözüne de değinen Meral Akşener, yiğidin soğana muhtaç olmasının sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu söyledi.



15 yıl önce